Blockchain Stories
Russische industriële miners delven stilletjes $3 miljard aan Bitcoin
Mining Nieuws Regulatie

Russische industriële miners delven stilletjes $3 miljard aan Bitcoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptocurrency mining industrie in Rusland heeft een ware explosie doorgemaakt. Dit jaar alleen al hebben Russische industriële miners naar schatting 54.000 Bitcoins gemined.

Dat komt neer op ongeveer $3 miljard, wat laat zien hoe groot deze industrie is geworden. Rusland is op weg om de tweede grootste crypto miner ter wereld te worden, na de Verenigde Staten. Maar waarom groeit deze industrie zo snel en wat zijn de mogelijke gevolgen voor de toekomst?

De goud koorts van de 21e eeuw

Verschillende factoren dragen bij aan de groei van crypto mining in Rusland. Een van de belangrijkste redenen is de goedkope elektriciteit. Dit trekt miners aan die hun winsten willen maximaliseren.

Daarnaast helpen de grote omvang van het land en het koude klimaat om de kosten voor het koelen van de mining machines te verlagen. Deze factoren maken het financieel aantrekkelijk om in Rusland te minen.

Bijna alle Russische miners richten zich op Bitcoin mining. Analisten schatten dat meer dan 95% van de Russische miners hun middelen inzetten voor het minen van Bitcoin. Ondanks de groei blijft de regelgeving onduidelijk.

Sommige overheidsfunctionarissen pleiten voor een juridisch kader om mining operaties te vergemakkelijken, maar dat is tot nu toe grotendeels theoretisch gebleven.

Het spel van onbekende regels

Onlangs heeft president Vladimir Poetin een wet ondertekend die cryptocurrency mining toestaat. Deze wet biedt meer duidelijkheid aan de relatief nieuwe industrie en bepaalt wat miners mogen en moeten doen.

Kleinere miners mogen zonder registratie blijven minen, maar grotere operaties zullen strengere regels moeten volgen. De overheid hoopt hiermee de sector te organiseren zodat deze een positieve bijdrage levert aan de economie. Toch blijft er bezorgdheid over de naleving van internationale normen voor het voorkomen van witwassen.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin heeft een koers van $56.000 | Bron: TradingView

De Financial Action Task Force (FATF) heeft zijn zorgen geuit over het vermogen van Rusland om aan deze normen te voldoen. Terwijl de overheid probeert te reguleren, blijft het evenwicht tussen groei en overregulering een gevoelig onderwerp.

De toekomst van crypto mining in Rusland

Experts voorspellen dat de Russische crypto mining sector in 2024 met 20% tot 40% zou kunnen groeien. Deze optimistische prognoses zijn gebaseerd op de aanhoudende vraag naar Bitcoin en de technologische vooruitgang in mining apparatuur.

Toch moet de industrie navigeren door de complexiteit van een veranderend regelgevend landschap. Als de overheid nieuwe regelgeving overweegt, hangt de toekomst van crypto mining in Rusland in de balans. De potentiële voordelen kunnen worden getemperd door de risico’s van overregulering.

Terwijl de vooruitzichten voor de industrie veelbelovend zijn, zal het succes sterk afhankelijk zijn van hoe goed de overheid een balans kan vinden tussen regelgeving en innovatie.

De komende maanden zullen cruciaal zijn, nu miners en regelgevers samenwerken om een duurzame en winstgevende omgeving voor deze groeiende sector te creëren.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu