Blockchain Stories
Monero stijgt ruim 10% ondanks de markt dip
Altcoin Nieuws

Monero stijgt ruim 10% ondanks de markt dip

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Monero (Ticker: XMR), de op privacy gerichte cryptocurrency, was een van de uitzonderingen in de wekelijkse grafieken ondanks een brede markt daling. 

Tijdens de vroege handelssessies in Azië op donderdag stond XMR bovenaan de wekelijkse grafiek met een winst van bijna 10%, zoals blijkt uit onze XMR koers.

Wereldwijde interesse in Monero

De goede prestatie van Monero op de prijsgrafieken werd voorafgegaan door sterke wereldwijde interesse eind augustus, zoals benadrukt door Google Trends

De wereldwijde gebruikers interesse op de zoekgigant piekte op 69 tussen 25 en 31 augustus, vooral vanuit St. Helena en China, het hoogste interesse peil sinds 2021.

Interessant is dat de toegenomen interesse op Telegram samenviel met de arrestatie van Pavel Durov in Frankrijk. 

image
Bron: Google Trends

Gezien de algemeen waargenomen ‘aanval op vrije meningsuiting’ na Durov’s arrestatie, zouden veel gebruikers hernieuwde interesse kunnen hebben in op privacy gerichte activa.

Prijsactie van Monero nader geanalyseerd

Midden in de piek van interesse eind augustus, explodeerde XMR met 10%, stijgend van $150 naar $171,90. XMR heeft de afgelopen dagen echter geconsolideerd rond de $170. Een evaluatie van de prijsactie onthulde dat het $170-niveau een Q3 aanbod zone was (rood gemarkeerd) die prijs afwijzingen in juli en augustus aangaf.

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven is XMR echter al drie dagen boven de aanbod zone gebleven, maar het herstel dat in augustus begon, is niet sterk uitgebreid. Desalniettemin suggereren de stochastische RSI en RSI dat een uitgebreide rally mogelijk is, aangezien de indicatoren nog geen overbought niveaus hebben bereikt.

Als dat het geval is, zou het volgende doel $182 of $194 op korte termijn kunnen zijn, vooral als het algemene marktsentiment verbetert. Een verdere verzwakking zou verkopers kunnen aanzetten om XMR naar lagere support niveaus bij $158 of $152 te trekken.

Derivatenmarkt toont sterke bullish overtuiging

Ondertussen toont de derivatenmarkt een sterke bullish overtuiging aangezien 56% van de XMR-speculanten op longposities inzet. Dit suggereert dat futures handelaren hoopvol zijn voor een uitgebreid herstel van de altcoin.

image
Bron: Coinglass

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu