Blockchain Stories
Donald Trump laat zich uit over crypto, Bitcoin en Elon Musk
Cryptomarkt Update Nieuws

Donald Trump laat zich uit over crypto, Bitcoin en Elon Musk

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen steeds dichterbij. Zowel Harris als Trump geven hierdoor regelmatig interviews, organiseren evenementen of praten op een andere manier tegen het Amerikaanse volk. Dat heeft Trump gister wederom gedaan. Op donderdag 5 september gaf hij een speech bij The Economic Club in New York. Tijdens deze speech sprak hij uitgebreid over crypto in zijn algemeenheid, over Bitcoin en over Elon Musk.

Wat zegt Trump over Elon Musk?

Elon Musk is niet alleen de grote baas van Tesla, maar is ook een groot voorstander van crypto. Daarin hebben Trump en Musk zich sowieso al gevonden. Beide heren hebben nu ook afzonderlijk van elkaar uitgesproken dat ze wel met elkaar samen willen werken.

Dit zou dan in de vorm van de Department of Government Efficiency moeten zijn. Dit is een initiatief dat door Trump voorgesteld is en opvallend genoeg dezelfde ticker heeft als de cryptocurrency Dogecoin. Musk heeft vervolgens direct aangegeven dat hij wel de leider van dit nieuwe initiatief zou willen zijn. Met dit initiatief zou de gehele digitale valutamarkt in Amerika een nieuwe boost moeten krijgen.

Overigens maakte Dogecoin direct een lichte stijging door. De koers steeg met iets meer dan 2%, nadat bovengenoemde afkorting werd gebruikt door Musk en Trump. Uiteraard heeft deze afkorting niks van doen met deze digitale valuta zelf.

Omarmen van crypto

In zijn speech gaf Trump aan dat Amerika crypto meer moet gaan omarmen. Hij ziet daarbij een belangrijke rol voor de Amerikaanse politiek en haalde ook nog even hard uit naar Biden. Trump stelde dat er in het Joe Biden tijdperk veel onbesteed geld is blijven liggen. Volgens Trump is dit van grote invloed op onder meer de energiesector, de financiële situatie in het land en daarmee ook op crypto.

Trump zei hierover het volgende: “”In plaats van industrieën van de toekomst aan te vallen, zullen we ze omarmen, waaronder het maken van Amerika tot de wereldhoofdstad voor crypto en Bitcoin”. Ook hiermee geeft Trump Biden een flinke veeg uit de pan. Hij stelt hiermee immers dat Biden heeft geprobeerd om de industrieën van de toekomst aan te vallen. Trump stelt daarbij dat hij, indien hij de nieuwe president van Amerika wordt, deze industrieën juist wil omarmen.

Bitcoin & Trump

Van Trump is al lange tijd bekend dat hij een grote voorstander van Bitcoin is. Het is niet voor niets dat hij eind juli de belangrijkste Bitcoin conventie in Amerika bezocht heeft. Ook heeft Trump vorige maand heuse Bitcoin Trump sneakers gelanceerd. Met dergelijke acties laat hij duidelijk aan het Amerikaanse volk zien dat hij crypto (en Bitcoin) omarmt.

Gaan Musk en Trump daadwerkelijk samenwerken?

Het lijkt prachtig te zijn: een samenwerking tussen Musk en Trump. Dit kan zomaar bijdragen aan de massale adoptie van crypto, hoewel er ook veel kritiek op Elon Musk is. Desalniettemin wist hij met onderstaande tweet een flinke discussie op gang te brengen. Deze tweet is maar liefst 52.000 keer geretweet, is 309.000 gelikt en heeft 18.000 reacties.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu