Blockchain Stories
Dogecoin kan instorten als Bitcoin daalt naar $40.600
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin kan instorten als Bitcoin daalt naar $40.600

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is constant in beweging en zelfs kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben. Recente analyses geven aan dat Bitcoin mogelijk een flinke prijsdaling tegemoet gaat, wat ook grote gevolgen kan hebben voor Dogecoin.

Dogecoin en Bitcoin: Het prijsverband

Dogecoin en Bitcoin hebben een sterke prijscorrelatie. Dit betekent dat als de prijs van Bitcoin daalt, de prijs van Dogecoin vaak volgt. Volgens cryptonalist Ali Martinez, zou Bitcoin binnenkort een significante prijsdaling kunnen zien.

In een X (voorheen Twitter) bericht meldde Martinez dat de TD Sequential indicator op de 2 maandelijkse grafiek van Bitcoin een verkoopsignaal had gegeven. Dit kan wijzen op een prijsdaling tot $40.600, vooral als Bitcoin niet boven de $51.000 blijft.

De marktdata van IntoTheBlock toont aan dat Dogecoin een prijscorrelatie van 0,9 heeft met Bitcoin. Dit betekent dat Dogecoin sterk afhankelijk is van de prijsbewegingen van Bitcoin. Als Bitcoin dus daalt, zal Dogecoin waarschijnlijk ook een prijsdaling ervaren.

Septembermaand: Een kritieke tijd voor crypto

Historisch gezien, is september geen goede maand voor Bitcoin en Dogecoin. Bitcoin heeft de neiging om in deze maand verliezen te noteren, en dit patroon lijkt zich ook dit jaar voort te zetten. Naast Martinez voorspelt ook Julio Moreno, Head Of Research bij CryptoQuant, dat Bitcoin waarschijnlijk een prijsdaling zal zien in september.

Dogecoin heeft sinds 2014 maar drie keer winst gemaakt in september. De laatste keer dat Dogecoin de maand september met winst afsloot, was in 2021. Dit maakt september een kritieke tijd voor investeerders om goed op te letten.

Tegenstrijdige signalen: On chain metrics

Als we kijken naar de on-chain metrics voor Dogecoin, zien we een gemengd beeld. Enerzijds is er een toename in grote transacties, wat suggereert dat crypto whales Dogecoin aan het verzamelen zijn. Dit kan een bullish signaal zijn.

Aan de andere kant daalt het aantal DOGE adressen die winst maken, wat te wijten is aan de bearish prijsactie van Dogecoin. Ook blijft Dogecoin onder de cruciale support van $0,10, wat een gebrek aan interesse onder nieuwe investeerders aangeeft.

Op het moment van schrijven handelt Dogecoin rond de $0,09, een stijging van iets meer dan 1% in de afgelopen 24 uur, volgens recente gegevens.

dogecoin koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Deze tegenstrijdige signalen maken het moeilijk om een duidelijke toekomst voor Dogecoin te voorspellen. Toch blijft het belangrijk om de marktontwikkelingen en historische trends nauwlettend in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu