Blockchain Stories
Cardano oprichter deelt belangrijke informatie voor ADA houders
Altcoin Nieuws

Cardano oprichter deelt belangrijke informatie voor ADA houders

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft onlangs belangrijke verduidelijkingen gegeven over de opties die ADA houders zullen hebben bij het opnemen van stakingsbeloningen in het nieuwe tijdperk na de Chang hard fork.

Deze verduidelijkingen kwamen als reactie op toenemende zorgen onder ADA houders over veranderingen in de governance mechanismen en beloningssystemen.

Veranderingen na de Chang Hard Fork

Linda, een Stake Pool Operator (SPO) van MALU Pool, bracht de eerste zorg naar voren met de mededeling dat ADA houders mogelijk moeten delegeren aan een Delegated Representative (DRep) om hun stakingsbeloningen te kunnen blijven opnemen na de volgende hard fork.

Hoewel dit nog niet bevestigd is, lijkt het zeer waarschijnlijk. Hoskinson legde uit dat gebruikers, om stakingbeloningen op te nemen, moeten kiezen uit drie opties: een motie van wantrouwen, zich onthouden, of delegeren aan een DRep.

Wallets zoals Lace zullen in de user experience (UX) automatisch kiezen voor onthouden als een gebruiker alleen delegatie selecteert, wat de ervaring vereenvoudigt. Het is belangrijk op te merken dat onthouden een actieve keuze vereist en niet simpelweg niets doen betekent.

Cruciale informatie van Charles Hoskinson

Naar aanleiding van verdere vragen uit de gemeenschap verduidelijkte Hoskinson dat gebruikers bewust moeten beslissen in het nieuwe governance kader om invloed uit te oefenen op hun stakingbeloningen. Dit komt voort uit zorgen over het potentiële misbruik van het bestuurssysteem, met name over de nieuwe rollen van DReps.

Een gebruiker uitte zijn wantrouwen in het systeem en de nieuwe DRep rollen, waarop Hoskinson antwoordde dat er flexibiliteit in het systeem zit.

Gebruikers kunnen zelfs stemmen met een motie van wantrouwen als ze het hele systeem wantrouwen. Deze ingebouwde veiligheidsmaatregelen stellen ADA houders in staat om hun ontevredenheid te uiten of ervoor te kiezen hun stem niet te delegeren als ze het proces of de uitkomsten wantrouwen.

De vier bestuursrollen

De Chang hard fork brengt aanzienlijke veranderingen teweeg, zoals uiteengezet in de Cardano Improvement Proposal (CIP 1694). Dit voorstel beschrijft de bestuursrollen, waaronder algemene ADA houders, Gevolmachtigde Vertegenwoordigers (DReps), Stake Pool Operators (SPO’s) en het Constitutioneel Comité.

Algemene ADA houders vormen de kern van het Cardano netwerk. Zij kunnen direct deelnemen aan het bestuursproces of hun stemrecht delegeren aan DReps, die namens hen stemmen.

Gevolmachtigde Vertegenwoordigers (DReps) zijn ADA houders die de verantwoordelijkheid nemen om andere ADA houders te vertegenwoordigen in bestuursbeslissingen. Zij hebben een diepgaande kennis van de voorstellen en vertegenwoordigen de belangen van degenen die hun stemrecht aan hen hebben gedelegeerd.

Stake Pool Operators (SPO’s), zoals Linda van MALU Pool, blijven een cruciale rol vervullen. Zij beheren nodes en onderhouden de infrastructuur van de blockchain.

In het nieuwe bestuursmodel hebben SPO’s ook verantwoordelijkheden zoals het indienen van voorstellen, deelnemen aan discussies en stemmen over bestuursacties.

Het Constitutioneel Comité is een nieuw opgericht orgaan dat ervoor zorgt dat bestuursacties in overeenstemming zijn met de constitutionele principes van het netwerk. Zij interpreteren en handhaven de grondwet, die de fundamentele regels en richtlijnen voor de werking en bestuur van het netwerk vastlegt.

cardano koersgrafiek september2024
Cardano handelt op een koers van $0,33 Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu