Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s breiden negatieve streak verder uit
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s breiden negatieve streak verder uit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn bloederige tijden op de crypto ETF markt. Zowel de Ethereum ETF’s als de Bitcoin ETF’s moeten met grote verliezen genoegen nemen. De Bitcoin ETF’s hebben gister wederom een dag aan hun negatieve streak toe moet voegen. De ETF’s zagen een uitstroom van maar liefst $211 miljoen. Op één dag welteverstaan.

Grote verschillen tussen de verschillende Bitcoin ETF’s

Zoals je ongetwijfeld weet, werden de Bitcoin ETF’s eerder dit jaar gelanceerd. Er werden op dat moment meerdere ETF’s tegelijkertijd gelanceerd, waardoor je nu als investeerder voldoende hebt om uit te kiezen. Wat ook gister weer opviel, waren de grote onderlinge verschillen tussen de verschillende Bitcoin ETF’s.

Zo had de Fidelity FBTC gister met de grootste uitstroom te maken: $149,49 miljoen. Met deze uitstroom was Fidelity grotendeels verantwoordelijk voor de (zeer) slechte dag van gister. Ook de Bitwise BITB ETF had een pittige dag met een uitstroom van meer dan $30 miljoen. Dit gold ook voor beide Grayscale Bitcoin ETF’s. De GBTC ETF had een uitstroom van meer dan $23 miljoen en de Mini Grayscale ETF had een uitstroom van meer dan $8 miljoen.

Al met al zijn de onderlinge verschillen groot. Fidelity namelijk gister duidelijk de ondankbare rol van leider op zich, maar dit kan vandaag zomaar weer anders zijn. Het is in ieder geval te verwachten dat vandaag wederom een slechte dag voor de Bitcoin ETF’s is.

Wat verklaart deze daling exact?

Het is in veel gevallen lastig om het gedrag van ETF’s uit te leggen. Het lijkt erop dat de ETF’s de ‘normale’ Bitcoin koers volgen, maar Bitcoin had gister juist een vrij stabiele dag. Het lijkt er dus niet op dat er één op één verband zit tussen deze twee elementen.

De flinke uitstroom heeft, zoals wij denken, vooral te maken met het bearish sentiment. De gehele cryptomarkt is nogal onrustig, veel koersen kleuren rood en er lijkt weinig vertrouwen onder beleggers te zijn. Juist dit laatste punt lijkt hoofdverantwoordelijk te zijn voor de forse uitstroom bij de Bitcoin ETF’s. Voor een investeerder is het simpelweg nu interessanter om in andere financiële producten te investeren.

Daarbovenop komt dat er in Amerika talloze economische factoren een rol spelen. Wat gaat de Federale Bank bijvoorbeeld met de rente doen? Er lijkt al een renteverlaging van 0,5% in september aan te komen, maar blijft het daarbij? Of moet de bank tot een grootschaligere ingreep overgaan? Daarnaast loopt de staatsschuld in Amerika ongekend op, terwijl er ook nog eens een nieuwe president in november uitgeroepen gaat worden. Grote kans dat deze president de staatsschuld alleen maar verder op laat lopen.

Voor de Bitcoin ETF’s lijkt het vooral een kwestie van overleven te zijn. Daarbij zijn deze financiële producten ook nog afhankelijk van de Bitcoin koers. Gaat deze koers flink omhoog? Dan roept dit veel vertrouwen onder beleggers op, waardoor de ETF’s ook (weer) met een positieve instroom te maken krijgen. Na regen komt hoe dan ook zonneschijn. Vorige maand hadden de ETF’s immers nog 8 positieve dagen op een rij.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu