Blockchain Stories
Worldcoin streeft naar wereldwijde groei op Facebook schaal, zegt CEO
Altcoin Nieuws

Worldcoin streeft naar wereldwijde groei op Facebook schaal, zegt CEO

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Worldcoin wil wereldwijd groeien en zo groot worden als Facebook en Paypal. Dit vertelde Alex Blania, de CEO van Tools for Humanity, tijdens een interview op de Korea Blockchain Week 2024 in Seoul.

Het hoofddoel van Worldcoin is om het gebruik van iris scannende “Orbs” wereldwijd te verspreiden en zo hun bereik en bruikbaarheid te vergroten.

De nieuwe orb generatie

Worldcoin werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie Orb apparaten. Deze apparaten scannen de irissen van mensen om ze te identificeren als echt en menselijk.

De komende weken zullen er spannende updates worden aangekondigd over deze apparaten. Volgens Blania zullen deze updates gaan over de operationele modellen van de apparaten. Er komen veranderingen die van grote invloed kunnen zijn op hoe deze apparaten worden gebruikt.

Naast de technologische ontwikkelingen is Worldcoin ook in gesprek met de Zuid-Koreaanse game industrie voor mogelijke samenwerkingen. Verder bereidt Worldcoin zich voor op de lancering van hun eigen Layer 2 netwerk, World Chain.

Dit nieuwe netwerk, dat vergelijkbaar is met Coinbase’s Base, wordt gelanceerd omdat het huidige netwerk, Optimism, te groot werd voor het gebruik van Worldcoin.

World IDs en wereldwijde verspreiding

Een belangrijk onderdeel van Worldcoin is het concept van “World IDs“. Dit zijn digitale identiteiten die je krijgt door je iris te laten scannen met een Orb apparaat.

Deze identiteiten beschermen mensen tegen mogelijke negatieve gevolgen van kunstmatige intelligentie (AI). Tot nu toe zijn er meer dan 6,5 miljoen World IDs uitgegeven in meer dan 160 landen. Gebruikers die hun iris laten scannen, ontvangen ook WLD cryptocurrencies.

De ambitie van Worldcoin is om net zo groot te worden als Facebook en Paypal. Volgens Blania zijn netwerken pas echt nuttig als ze op grote schaal gebruikt worden. Daarom ligt de focus nu op de wereldwijde distributie en het verifiëren van gebruikers.

Privacy, regulering en toekomstige uitdagingen

Worldcoin is niet zonder uitdagingen. Het project heeft te maken gehad met regelgevende zorgen in verschillende landen, waaronder Colombia, Spanje en Zuid-Korea.

Deze zorgen gingen vooral over de privacy en het verzamelen van irisdata. In mei 2024 hebben de autoriteiten in Hong Kong Worldcoin zelfs bevolen om hun lokale activiteiten te stoppen.

Damien Kieran, Chief Privacy Officer bij Tools for Humanity, benadrukte dat de technologie van Worldcoin zeer geavanceerd is op het gebied van privacybescherming. Hij voegde toe dat er veel educatie nodig is om de regulators te laten begrijpen wat Worldcoin doet.

In maart van dit jaar heeft Worldcoin updates toegevoegd waarmee gebruikers controle hebben over hun gescande irisdata.

Met deze stappen hoopt Worldcoin wereldwijd te kunnen groeien en een positieve impact te hebben door mensen te beschermen tegen de mogelijke negatieve effecten van AI. Wereldwijde schaalbaarheid en technologische innovatie staan hierbij centraal.

worldcoin koersgrafiek september2024
Worldcoin handelt op een koers van $1,42. Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu