Blockchain Stories
Stijgende trend voor Litecoin: analisten voorspellen koers van $100
Altcoin Litecoin Nieuws

Stijgende trend voor Litecoin: analisten voorspellen koers van $100

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (LTC), een van de oudste en meest vooraanstaande cryptovaluta’s qua marktkapitalisatie, heeft zich de afgelopen weken weten te onttrekken aan de overwegend neerwaartse trend in de cryptomarkt. Terwijl veel andere grote activa te maken kregen met dalingen van ten minste 5%, heeft Litecoin zich goed staande gehouden en zelfs winst weten te boeken.

In de afgelopen twee weken is de waarde van Litecoin met 3,5% gestegen, en alleen al in de laatste week heeft het een indrukwekkende stijging van 9,5% laten zien. Dit ondanks de bredere neergang op de markt. Uit technische analyses van verschillende cryptodeskundigen blijkt dat Litecoin mogelijk op weg is naar een koers van $100.

Is Litecoin klaar voor verdere groei?

Deze opwaartse beweging van LTC heeft de aandacht getrokken van analisten. Een van de vooraanstaande analisten, ZAYK Charts, gaf via het platform X zijn technische analyse van Litecoin.

Volgens ZAYK Charts bevond Litecoin zich in een dalend kanaal op de daggrafiek, wat zou kunnen wijzen op een naderende uitbraak. Een dalend kanaal is een technisch patroon dat ontstaat wanneer de prijs van een activum binnen een neerwaartse, parallelle trendlijn beweegt. Dit patroon duidt meestal op een voortzetting van de neerwaartse beweging, maar kan ook een mogelijke opwaartse uitbraak betekenen zodra de onderste grens van het kanaal wordt bereikt.

Een uitbraak treedt op wanneer de prijs door de bovengrens van het kanaal breekt, wat kan wijzen op het einde van de neerwaartse trend en de start van een ommekeer naar boven. ZAYK Charts voorspelt dat de prijs van Litecoin bij een dergelijke uitbraak zou kunnen oplopen tot $100. Daar is uiteraard wel voldoende koopkracht voor nodig om door weerstandsniveaus heen te breken.

Fundamentele ontwikkelingen bij Litecoin

Naast de technische signalen, zijn er ook op fundamenteel vlak interessante ontwikkelingen rondom Litecoin. Volgens gegevens van Coinglass is de open interest van Litecoin met 1% gestegen en bedraagt momenteel $243,96 miljoen. Open interest verwijst naar het totale aantal uitstaande derivatencontracten (zoals futures en opties) die nog niet zijn afgewikkeld. Een stijgende open interest wijst op toenemende belangstelling van handelaren en kan duiden op een groeiend vertrouwen in een aanstaande prijsstijging.

Daarnaast is een andere belangrijke indicator om in de gaten te houden de Spent Output Profit Ratio (SOPR). Deze ratio meet of houders van Litecoin hun activa met winst of verlies verkopen. Een waarde van 1,0 betekent dat de activa worden verkocht tegen de oorspronkelijke aankoopprijs, terwijl een waarde boven de 1,0 aangeeft dat ze met winst worden verkocht. Een waarde onder de 1,0 duidt op verkopen met verlies. Momenteel lijkt de SOPR voor Litecoin rond de 1,0 te liggen, wat betekent dat beleggers gemiddeld genomen quitte spelen. Dit kan wijzen op een stabilisatie van de markt.

Hoewel de prijs van Litecoin de afgelopen weken sterk is gestegen, heeft er in de laatste 24 uur een lichte correctie plaatsgevonden. Op het moment van schrijven is de koers van Litecoin lichtjes gedaald en staat op het moment van schrijven op $ 65,20.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu