Blockchain Stories
Monero (XMR) heeft geen last van marktzenuwen en klimt 13%
Altcoin Monero Nieuws

Monero (XMR) heeft geen last van marktzenuwen en klimt 13%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Monero (XMR) heeft zich als een opvallende uitzondering ontpopt in de huidige marktsituatie, waarbij het zich sterk afzet tegen de bredere daling die de cryptomarkt treft. Terwijl veel andere cryptomunten kampen met verliezen, wist Monero volgens CoinGecko een stijging van bijna 13% te realiseren in de afgelopen week. Dit heeft de aandacht gevestigd op Monero als een van de weinige stijgers in deze overwegend negatieve markt.

Wat Monero onderscheidt, is de eenvoud en de sterke focus op privacy en veiligheid, eigenschappen die zowel investeerders als gebruikers waarderen. Deze kenmerken lijken de semi onafhankelijke prijsbeweging van Monero te ondersteunen, waardoor de munt mogelijk zijn positieve prestatie kan voortzetten ondanks de bredere neerwaartse trends op de markt.

Stijgende populariteit van Monero op CoinCards

Onlangs publiceerde CoinCards, een aanbieder van cadeaubonnen die cryptocurrencies accepteert, enkele interessante statistieken. Uit deze gegevens blijkt dat Monero een dominante positie heeft ingenomen op het platform en zelfs Bitcoin heeft ingehaald qua gebruik. Dit succes wordt grotendeels toegeschreven aan de bruikbaarheid en toegankelijkheid van Monero, waardoor analisten op X de prestaties van XMR nauwlettend volgen.

Ondanks de bearish markt blijven analisten optimistisch over de toekomst van Monero. ‘Crypto Van Der Linde’, een bekende cryptoanalist op X, gaf bijvoorbeeld aan dat Monero zich aan het loskoppelen is van de bredere markttrends. Hij benadrukte dat de munt, ondanks de negatieve marktsentimenten, hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten weet te behalen, wat wijst op een sterkere weerstand tegen de algehele daling in de cryptomarkt.

Privacy blijft een sterke troef

Hoewel grote platforms zoals Binance en Kraken XRM hebben verwijderd, blijft de munt populair onder gebruikers die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Naarmate privacy een steeds belangrijker onderwerp wordt binnen de cryptowereld, kiezen steeds meer mensen ervoor om Monero te gebruiken.

Een langzame rally voor XMR

Op het moment van schrijven beweegt Monero zich binnen een handelsprijs van $170 tot $175. Dit biedt bulls op de markt een goede uitgangspositie om verdere stijgingen na te streven. Echter, de algehele bearish trend op de markt heeft ook invloed op Monero, wat de groei op de langere termijn vertraagt.

Wat Monero aantrekkelijk maakt voor investeerders is de zwakke correlatie met Bitcoin, waardoor het een interessante optie is voor diegenen die op zoek zijn naar winstgevende activa binnen de bearmarkt. De Relative Strength Index (RSI) laat zien dat Monero nog steeds bullish momentum heeft, maar dat dit momentum op korte termijn afneemt, waardoor bulls op de markt enigszins vermoeid raken.

monero xmr heeft geen last van marktzenuwen en klimt 13
Bron: CoinGecko

De handelsrange van XMR blijft zwak, en de bears beginnen zich te positioneren om de recente winsten op korte termijn te innen. Toch lijkt het er op lange termijn op dat de bulls hun krachten zullen hergroeperen. Als de munt erin slaagt de grens van $190 te doorbreken, zou dit een sterk ondersteuningsniveau kunnen bieden voor een volgende opwaartse beweging, mogelijk richting $200.

Daartegenover staat dat, mocht Monero bezwijken onder de bredere marktdruk, de munt zou kunnen terugvallen naar $164, met grotere verliezen als mogelijk gevolg.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu