Blockchain Stories
Glassnode analisten sluiten een positieve septembermaand niet uit
Bitcoin Nieuws

Glassnode analisten sluiten een positieve septembermaand niet uit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds 2008, het jaar waarin crypto zijn intrede deed, is er heel veel gebeurd in de cryptowereld. Dit stelt allerlei analisten en databedrijven in staat om data te verzamelen, te analyseren en op basis daarvan conclusies te trekken. Eén van de conclusies die recent getrokken is, is dat september historisch gezien een slechte maand voor crypto is. Cijfers liegen niet, dus deze conclusie kan op geen enkele manier ontkracht worden. Tóch zijn er analisten die denken dat de septembermaand in 2024 anders uit gaat pakken. Dit geldt onder meer voor analisten van het bedrijf Glassnode.

Stijging ten opzichte van Nasdaq100-index

Vooralsnog is de start van september niet al te best. Eigenlijk elke dag kleurt de Bitcoin koers rood, maar dat zegt volgens de analisten van Glassnode niet al te veel. Zij stellen namelijk dat er wél een stijging is ten opzichte van de Nasdaq100-index.

Sinds begin september heeft Bitcoin de Nasdaq100-index overtroffen. Dit was in het verleden relatief zeldzaam, maar is volgens de analisten momenteel meer dan normaal. De analisten van Glassnode verwachten bovendien dat Bitcoin de komende tijd deze index weet te verslaan. Dat zou bijzonder goed nieuws voor Bitcoin – en de gehele cryptomarkt – betekenen. Elke investeerder weegt namelijk de verschillende investeringsmogelijkheden af. Blijkt hieruit dat Bitcoin beter presteert dan bijvoorbeeld de Nasdaq100-index? Dan is de keuze door een investeerder snel gemaakt.

Als iedereen het verwacht, is de kans kleiner dat het gebeurt

De analisten van Glassnode halen een paar redenen aan waarom de septembermaand mogelijk positief uit kan gaan pakken. Dit heeft dus met het verslaan van de Nasdaq100-index te maken, maar ook met een quote van Soros. Deze quote luidt als volgt: Als iedereen het verwacht, is de kans kleiner dat het gebeurt.

Iedereen verwacht op dit moment dat Bitcoin het in september zwaar gaat krijgen. Ongemerkt spelen hierdoor veel investeerders in op een verdere daling van de Bitcoin koers in deze maand. Hoe zij dat doen? Dit doen ze bijvoorbeeld door na een slechte dag extra geld in Bitcoin te pompen, onder het mom van ‘buy the dip’. Uiteindelijk kán dit juist positief uitpakken voor de Bitcoin koers. Uiteraard moeten we wel stellen dat bovenstaande quote niet gelijk staat aan de waarheid.

Positieve katalysatoren

Tot slot benoemen de analisten van Glassnode dat er een paar positieve katalysatoren bestaan. In de tweet zelf worden deze katalysatoren spijtig genoeg niet genoemd, waardoor wij niet exact weten waar men op doelt.

Wellicht doelen de analisten hiermee op de beslissing van de FED. De Centrale Bank van Amerika heeft min of meer al aangekondigd dat deze maand de rente verlaagd gaat worden. Niet met de gebruikelijke 0,25%, maar met maar liefst 0,50%. Dit zou het gehele spel in de financiële wereld doen veranderen, aangezien geld lenen en geld sparen hierdoor volledig anders uit gaat pakken. Dit kan zomaar goed nieuws betekenen voor crypto en Bitcoin. Al met al is het zeker dat september een interessante maand gaat worden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu