Blockchain Stories
Ethereum ETF’s volgen het patroon van Bitcoin ETF’s
Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s volgen het patroon van Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen is er een hoop te doen om de crypto ETF’s. Zowel de Ethereum Spot ETF’s als de Bitcoin Spot ETF’s moeten grote verliezen slikken. Beide soorten ETF’s hebben met forse uitstromen te maken, waardoor de toekomst opeens een stuk minder zonnig is. Ondertussen doen meerdere analisten onderzoek naar beide soorten ETF’s, waaronder het platform WOO X. Dit platform heeft gister op X een tweet geplaatst waarin beschreven wordt dat de Ethereum ETF’s het patroon van Bitcoin ETF’s gaan volgen.

Neerwaartse trend

Het platform WOO X stelt dat Bitcoin ETF de laatste tijd met een neerwaartse trend te maken heeft. Hier zijn wij het niet volledig mee eens, aangezien de Bitcoin ETF’s recent nog een record streak van 8 positieve dagen hadden. Toch is er de afgelopen week sprake van een forse uitstroom, waardoor de Bitcoin ETF’s marktkapitalisatie flink gedaald is.

WOO X stelt dat de Ethereum ETF’s ook dit patroon gaan volgen. Net na de lancering was de instroom fors, maar daarna was er voor de Ethereum ETF’s vooral sprake van negatieve dagen. Dagen waarop de uitstroom hoger lager dan de instroom.

Dit heeft, aldus WOO X, te maken met het bearish sentiment in de markt. Voor investeerders zijn er momenteel betere investeringen dan investeringen in de crypto ETF’s. Daar hebben zowel de ETH Spot ETF’s als de BTC Spot ETF’s last van.

Groot obstakel voor beide ETF’s

Dat beide ETF’s hetzelfde patroon volgen, is niet alleen aan de koers te zien. Het klopt dat de koersen van zowel BTC als ETH dalende zijn, waardoor de koersen van de ETF’s ook dalende zijn. Tegelijkertijd hebben beide ETF’s ook nog met hetzelfde obstakel te maken: de verkopen van de vermogensbeheerder Grayscale.

Grayscale hanteert een bepaalde strategie, waarbij geen enkel financieel product een te grote positie in mag nemen. Grayscale is hierdoor af en toe genoodzaakt om financiële producten te verkopen. Dit gebeurde recent ook bij de crypto ETF’s. Grayscale ging over tot de verkoop van Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s, waarmee een negatief sneeuwbaleffect ingezet werd. De verkoopdruk steeg simpelweg, waardoor ook andere investeerders genoodzaakt waren om afstand te doen van hun crypto ETF’s. Dit is één van de voornaamste redenen van de recente uitstroom.

Verdere daling voor Ethereum

WOO X sluit een verdere daling voor Ethereum niet uit. Dit heeft met het feit te maken dat de Ethereum ETF’s het patroon van de Bitcoin ETF’s lijken te volgen. De Bitcoin ETF’s moesten een verlies van 20% slikken, nadat Grayscale besloot om hun positie in de Bitcoin ETF’s te verkleinen. Dit verlies moeten de Ethereum ETF’s mogelijk ook slikken, indien Grayscale ook zijn positie in de Ethereum ETF’s verder verkleint.

Al met al zijn het pittige tijden voor de crypto ETF’s. Zowel de Bitcoin ETF’s als de Ethereum ETF’s hebben met grote verliezen te maken, zo ook gister. De Bitcoin Spot ETF’s hadden met een uitstroom van $37,2 miljoen te maken en de Ethereum ETF’s met een uitstroom van $37,5 miljoen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu