Blockchain Stories
Dogecoin bereidt voor op mogelijke 4.000% stijging boven $4
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin bereidt voor op mogelijke 4.000% stijging boven $4

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin, de grootste meme gebaseerde cryptocurrency, heeft recent een ‘tweede dal’ gevormd, wat mogelijk wijst op een indrukwekkende prijsstijging tot wel 4.000%. Hierdoor zou de waarde boven de $4 kunnen uitkomen. Dit nieuws trekt wereldwijd de aandacht van crypto enthousiastelingen, beginnende beleggers en tech liefhebbers.

Tweede dal van Dogecoin

Crypto analist Trader Tardigrade deelde recentelijk met zijn 55.100 volgers op X (voorheen Twitter) dat Dogecoin een tweede dieptepunt heeft bereikt na het raken van een cruciaal ondersteuningsniveau.

Hij illustreerde dit met een prijsgrafiek van Dogecoin sinds 2014, waarin hij periodes benadrukte waarin de munt een eerste en tweede dal vormde na het bereiken van een belangrijk ondersteuningsniveau. Deze patronen resulteerden in aanzienlijke prijsstijgingen.

Van 2014 tot 2017 vond Dogecoin ondersteuning in 2015 en vormde het een tweede dal in 2017, wat leidde tot een aanzienlijke prijsstijging datzelfde jaar. Een vergelijkbaar patroon herhaalde zich van 2018 tot 2021, toen Dogecoin in 2020 een cruciaal ondersteuningsniveau bereikte, een tweede dal in 2021 en vervolgens in waarde steeg.

Technische analyse

Trader Tardigrade vraagt zich af of Dogecoin deze historische prijsbewegingen zal volgen of dat het anders zal gaan. Volgens hem heeft Dogecoin in 2023 al een belangrijk ondersteuningsniveau bereikt en recent een tweede dieptepunt vastgesteld, wat op een dramatische prijsstijging kan wijzen.

Een andere populaire crypto analist, Ali Martinez, ontdekte een uniek patroon in de Dogecoin prijsgrafiek. Hij merkte op dat Dogecoin momenteel een bullish afwijking vertoont ten opzichte van de Relative Strength Index (RSI) op de 4 uurs grafiek.

Dit gebeurt wanneer de prijs nieuwe dieptepunten bereikt en de RSI hogere dieptepunten toont, wat een teken van toenemende marktkracht is en kan leiden tot een prijsomkering.

Daarnaast meldde Martinez dat de TD indicator van Dogecoin een koopsignaal afgaf, wat wijst op gunstige omstandigheden voor een mogelijke prijsstijging.

Bullish ontwikkeling en de TD indicator

Het inzicht in bullish ontwikkeling en de TD indicator kan helpen bij het voorspellen van marktsterkte en mogelijke prijsomkeringen. Een bullish ontwikkeling duidt op afnemende verkoopdruk, wat kan leiden tot een prijsstijging.

De TD indicator, ontwikkeld door Tom DeMark, wordt vaak gebruikt om markttrends te identificeren en koop of verkoopsignalen te genereren. Op het moment van schrijven staat de prijs van Dogecoin rond $0,096, een daling van 2,53% in de afgelopen 24 uur volgens recente gegevens.

Breder perspectief

Naast de technische analyses van Trader Tardigrade en Ali Martinez, zijn er speculaties over de timing van een mogelijke prijsuitbraak.

Een lid van de crypto gemeenschap vroeg aan Trader Tardigrade of deze bullish prijsuitbraak zou kunnen plaatsvinden op 6 november, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 en een mogelijke overwinning van Donald Trump. Tardigrade antwoordde simpelweg met “Not a bad guess.”

De bredere implicaties van deze analyses voor de toekomst van Dogecoin en de bredere cryptomarkt zijn aanzienlijk. Als deze patronen zich voortzetten, zou Dogecoin een belangrijke rol kunnen spelen in de volgende bullrun van de cryptomarkt, wat niet alleen de waarde van Dogecoin zou verhogen, maar ook de interesse en het vertrouwen in andere memecoins en altcoins zou kunnen stimuleren.

dogecoin koersgrafiek september2024
Dogecoin handelt op een koers van $0,096. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu