Blockchain Stories
Bitcoin toont veerkracht bij schommelingen aandelenmarkt
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin toont veerkracht bij schommelingen aandelenmarkt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) heeft recent een aanzienlijke prijsdaling doorgemaakt, van $65.103 naar $55.602, te midden van onzekerheid in zowel de cryptomarkt als de Amerikaanse aandelenmarkt.

Opvallend is dat nieuwe gegevens suggereren dat Bitcoin steeds minder gevoelig wordt voor schommelingen in de aandelenmarkt. Dit kan wijzen op een meer onafhankelijke marktwerking voor de cryptocurrency.

Afname van gevoeligheid van Bitcoin voor aandelen

Volgens gegevens van Santiment wordt Bitcoin steeds minder beïnvloed door schommelingen in de aandelenmarkt. Waar de samenhang tussen BTC en aandelen eerder varieerde van negatief naar positief, lijkt Bitcoin nu een meer neutrale positie in te nemen.

Dit zou kunnen betekenen dat de interacties tussen de cryptomarkt en aandelenmarkt minder verweven zijn dan voorheen.

Stel je de aandelenmarkt voor als een stormachtige zee en Bitcoin als een boot. Voorheen werd de boot heen en weer geslingerd door de golven van de aandelenmarkt. Nu lijkt het erop dat de boot leert om beter te navigeren, ongeacht de stormachtige omstandigheden.

Prijsactie en toekomstige tendensen

Recentelijk heeft de Amerikaanse aandelenmarkt een moeilijke dag beleefd, waarbij de S&P 500 zijn derde slechtst presterende dag van 2024 noteerde met een daling van 2,16%. In vergelijking daarmee daalde Bitcoin slechts 1,82%, wat aangeeft dat BTC minder heftig reageert op de onrust in de aandelenmarkt.

Het lijkt erop dat de koers van Bitcoin steeds meer gedreven wordt door interne marktveranderingen in plaats van externe invloeden zoals de aandelenmarkt. Dit kan worden vergeleken met twee vrienden die vroeger altijd samen door dezelfde situaties gingen, maar nu hun eigen paden en tempo’s vinden.

Voor investeerders is dit een positief signaal. Het suggereert dat Bitcoin mogelijk een onafhankelijkere koers kan varen, los van de grillen van de traditionele markten. Als deze trend doorzet, kunnen we een periode tegemoet zien waarin Bitcoin’s prijsbewegingen voornamelijk worden bepaald door eigen marktmechanismen.

Vooruitzichten voor Bitcoin

Op dit moment handelt Bitcoin rond $58.000, na een nieuw laagtepunt van $55.602 te hebben bereikt. Voor de bulls is het essentieel om een herstel boven het 4 uurs 200 daagse voortschrijdend gemiddelde van $59,684 te realiseren. Dit niveau is de afgelopen maand een belangrijke kortetermijnweerstand gebleken.

Als Bitcoin er niet in slaagt om boven $56.000 te sluiten, kan dit leiden tot verdere dalingen, waarbij het volgende ondersteuningsniveau rond $54.568 ligt. Deze prijsniveaus zijn cruciaal om in de gaten te houden, aangezien ze de richting van Bitcoin’s toekomstige koers kunnen bepalen.

bitcoin koersgrafiek augustus2024
Bitcoin handelt op een koers van $57.800 Bron: TradingView

Net zoals een plant sterker wordt naarmate het beter bestand is tegen veranderlijk weer, lijkt Bitcoin veerkrachtiger te worden tegen bredere marktdruk. Door deze kracht kan BTC zijn eigen koers bepalen, wat een indicatie kan zijn van een potentieel herstel, ongeacht de volatiliteit in de aandelenmarkt.

Hoewel de toekomst van Bitcoin onzeker blijft, suggereren de huidige trends dat de cryptocurrency veerkrachtiger wordt en mogelijk minder afhankelijk van de traditionele financiële markten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu