Blockchain Stories
Bitcoin kan dalen naar $40.600 als dit gebeurt, zegt crypto analist
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin kan dalen naar $40.600 als dit gebeurt, zegt crypto analist

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin beleeft momenteel spannende tijden op de financiële markten. Een recent TD Sequential verkoopsignaal laat zien dat de prijs van Bitcoin mogelijk kan dalen tot $40.600. Laten we eens kijken wat dit precies betekent en hoe het werkt.

Het TD Sequential systeem uitgelegd

Het TD Sequential systeem is een tool in de technische analyse die helpt bij het voorspellen van mogelijke prijsomkeringen in markten zoals die van Bitcoin. Stel je voor dat dit systeem werkt als een verkeerslicht.

De setupfase begint met negen opeenvolgende groene kaarsen, net als een groen licht dat aangeeft dat de prijs stijgt. Daarna volgt de countdownfase, waarin dertien kaarsen worden geteld.

Dit is te vergelijken met een verkeerslicht dat van groen naar oranje en uiteindelijk naar rood gaat, wat suggereert dat de prijs kan gaan dalen.

In de recente analyse van Bitcoin zien we dat de cryptomunt een setupfase met negen groene kaarsen heeft voltooid. Dit betekent dat er een verkoopsignaal is ontstaan, wat aangeeft dat we mogelijk een prijsdaling kunnen verwachten.

Recente analyse en voorspellingen

De recente analyse van de Bitcoin 2 maanden prijsgrafiek toont aan dat de prijs momenteel daalt na het bereiken van het verkoopsignaal. Op dit moment is de prijs van Bitcoin onder de $58.000 gevallen.

Als deze neerwaartse trend doorzet, kan Bitcoin mogelijk steun vinden rond het niveau van $51.000. Dit niveau komt overeen met de 0,236 Fibonacci Retracement, een techniek die helpt bij het identificeren van mogelijke steun en weerstandsniveaus op basis van wiskundige verhoudingen.

Als de prijs echter door het $51.000 niveau zakt, kan Bitcoin zelfs dalen tot $40.600, wat overeenkomt met de 0,382 Fibonacci Retracement. Dit zou een daling van meer dan 28% betekenen vanaf het huidige niveau.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van $57.000. Bron TradingView

Wat betekent dit voor beleggers?

Voor beleggers is het belangrijk om bewust te zijn van signalen en patronen. Het TD Sequential systeem kan aangeven wanneer de markt mogelijk van richting verandert.

Het is echter essentieel om meerdere bronnen en analyses te raadplegen. Hoewel technische analyse inzichten kan bieden, zijn er altijd risico’s verbonden aan beleggen in volatiele markten zoals cryptocurrencies.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu