Blockchain Stories
Bitcoin blijft onder druk tot bulls dit belangrijke niveau doorbreken
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin blijft onder druk tot bulls dit belangrijke niveau doorbreken

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin blijft zich momenteel onder de $60.000 bevinden en de prijs vertoont een neerwaartse trend. Ondanks het optimisme dat bulls binnenkort zullen terugkeren om belangrijke weerstandsniveaus te doorbreken, blijft een analist op X bearish gestemd. .

Bearish trend van Bitcoin en technische analyse

Op dit moment zit Bitcoin in een bearish formatie. Dit betekent dat de prijs voornamelijk neerwaarts beweegt, ondanks enkele momenten van kracht. De bulls slagen er nog niet in om de prijs boven de $60.000 te krijgen.

Volgens een analist op X moet er een snelle trendverschuiving plaatsvinden om het tij te keren. Als de bulls de verkoopdruk niet kunnen absorberen, zal de prijs naar verwachting blijven dalen.

Technisch gezien bevindt Bitcoin zich in een lastige positie. De prijs moet door de $60.000 heen breken om enige positieve beweging te laten zien. Op de korte termijn ligt de ondersteuningslijn rond de $49.000, wat ook het laagste punt van augustus was.

Aan de bovenkant moeten kopers momentum opbouwen en de prijs naar $72.000 brengen om een significante bullish trend te creëren.

Belangrijke niveaus voor bullish omslag

Voor een positieve trendomslag moet Bitcoin eerst boven de $68.000 uitkomen. Dit niveau wordt gezien als een cruciaal punt. Momenteel ligt de prijs echter nog bijna $10.000 onder dit punt, wat betekent dat er nog een lange weg te gaan is voor optimistische handelaren.

Als de bulls er niet in slagen om de weerstandslijn te overwinnen en boven de $72.000 te stijgen, verwacht de analist dat de prijs zal blijven dalen.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin prijs daalt op de dagelijkse grafiek | Bron: TradingView

De reactie van de prijs tussen $55.000 en $60.000 zal de korte tot middellange termijn bepalen. Een scherpe daling onder $55.000 kan leiden tot paniekverkopen, waardoor de prijs mogelijk nog verder daalt naar de laagste punten van augustus.

Fundamentele factoren en toekomstverwachtingen

Hoewel er angst heerst, verwachten analisten dat fundamentele factoren de prijs de komende weken zullen ondersteunen. Een van de belangrijkste factoren is de recente daling van de inflatie in de Verenigde Staten.

Naar verwachting zullen de Verenigde Staten in september voor het eerst in meer dan twee jaar de rentetarieven verlagen. Als de prijsstijging van crypto na de interventie in 2019 en 2020 een indicatie is, zal Bitcoin hier waarschijnlijk van profiteren.

Daarnaast kan de goedkeuring van spot Bitcoin ETFs in januari een grote rol spelen. De stijgende waardering zal waarschijnlijk instellingen aantrekken, wat de prijs naar nieuwe hoogten kan stuwen.

Volgens Soso Value beheren spot Bitcoin ETF uitgevers in de Verenigde Staten momenteel meer dan $52,6 miljard aan Bitcoin. Dit zou voor houders een belangrijke verlichting kunnen betekenen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu