Blockchain Stories
Benjamin Cowen: ‘ETH gaat verder dalen ten opzichte van BTC’
Altcoin Ethereum Nieuws

Benjamin Cowen: ‘ETH gaat verder dalen ten opzichte van BTC’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Benjamin Cowen staat te boek als één van de betere crypto analisten. Dagelijks bekijkt hij de stand van zaken in de cryptowereld en deelt hij zijn mening. In zijn meest recente video op zijn YouTube account bespreekt hij gevaren voor Ethereum. Daarbij benoemt Cowen dat ETH waarschijnlijk verder gaat dalen ten opzichte van BTC.

Groot gevaar voor Ethereum

In zijn video bespreekt Cowen een groot gevaar voor Ethereum. De huidige koers van Ethereum ligt ongeveer 40% onder de hoogste koers die dit jaar genoteerd werd. Die koers werd in maart geregistreerd, waarna Ethereum flink in verval is geraakt. Dit uit zich in een relatief lage Ethereum koers hedendaags.

Daarbij maakt Cowen ook nog de vergelijking met Bitcoin. Dit doet hij aan de hand van het handelsbedrag van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Op het moment van schrijven verhandelt ETH voor 0,04229 BTC. In zijn video geeft hij aan dat hij een daling van nog eens 5% verwacht. Hierdoor zou één ETH voor minder dan 0,04 BTC verhandeld kunnen worden. Dit zou zich op termijn mogelijk gaan uiten in een nog grotere dominantie van Bitcoin. Iets waar de gehele cryptomarkt niet al te gebaat bij is.

Komt er een 70% daling aan?

Cowen gaat in zijn video ook uitgebreid in op de geschiedenis. Hij geeft hierbij aan dat slechts twee keer eerder in de geschiedenis Ethereum/Bitcoin ingestort is. Hiermee doelt hij dus op de handelsverhouding tussen Ethereum en Bitcoin die hierboven uitgelegd is.

De laatste twee keren dat de Ethereum/Bitcoin verhouding daalde, daalde Ethereum (ETH/USD) met 70%. Dit gebeurde zowel in 2016 als in 2019. Cowen sluit niet uit dat de geschiedenis zich dit jaar gaat herhalen. Mocht ETH/USD dit jaar gaan dalen met 70%, zorgt dit voor een Ethereum koers van slechts $1200. Zover is het nog lang niet, maar Cowen sluit dit gevaar voor Ethereum zeker niet uit.

Wat is er aan de hand met Ethereum?

Het mag overduidelijk zijn: voor Ethereum zijn het zware tijden. De verwachting was dat de Ethereum ETF’s voor een mooie opleving zouden zorgen, maar dat was maar heel tijdelijk. Al snel begon de Ethereum koers te dalen, te dalen en nog eens te dalen. Dit werd uiteraard verder ingegeven door de beurscrash aan het begin van augustus.

Wat er precies met ETH aan de hand is, is lastig te stellen. Enerzijds lijkt er een bearish sentiment in de markt aanwezig te zijn, terwijl anderzijds Ethereum zich ook niet echt weet te onderscheiden. Dat is met de komst van de Ethereum Spot ETF’s ook niet het geval geweest.

Voorlopig is ETH ver verwijderd van de all time high koers. De huidige Ethereum koers ligt rond de $2.400, terwijl de all time high maar liefst $4.878 is. De Ethereum koers zou zich dus moeten verdubbelen om überhaupt in de buurt van de all time high te komen. Gezien de ontwikkelingen, perfect door Cowen uitgelegd in zijn video, lijkt dit een meerjarenproject te worden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu