Blockchain Stories
Aave oprichter verkoopt voor $6,65 miljoen aan AAVE
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aave oprichter verkoopt voor $6,65 miljoen aan AAVE

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks de recente markt dip is Aave (Ticker: AAVE) een van de best presterende altcoins. 

De prijsstijging heeft geleid tot winstnemingen, waarbij de oprichter en CEO van Aave, Stani Kulechov, voorop loopt met verkopen.

Volgens blockchain analysefirma LookOnChain heeft Kulechov sinds februari bijna 55.600 AAVE verkocht, met een totale waarde van $6,65 miljoen. Zijn huidige AAVE saldo bedraagt na verkopen nu 243.900 coins, met een waarde van meer dan $32 miljoen.

Is de prijs van AAVE overgewaardeerd?

Volgens Kaito heeft Aave sinds het dieptepunt in Q2, op $75, veel aandacht gekregen op sociale media. Deze toenemende bekendheid viel samen met het herstel van AAVE, wat suggereert dat het marktsentiment een rol speelde in de bijna 80% prijsstijging sinds het laagtepunt van Q2.

image
Bron: Kaito

Na deze sterke opleving hadden beleggers die AAVE de afgelopen drie tot zes maanden vasthielden, ongerealiseerde winsten van ongeveer 25%, gebaseerd op de 90 dagen en 180 dagen MVRV (Market Value to Realized Value). 

Deze waarde meet ook of een coin overgewaardeerd is. Korte en middellange termijn holders met redelijke winsten kunnen in de verleiding komen om winst te nemen.

image
Bron: Santiment

Als dit gebeurt, zou AAVE bij de huidige prijs relatief overgewaardeerd kunnen zijn, waardoor late kopers blootgesteld worden aan forse verliezen bij toenemende winstnemingen.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden voor AAVE

Op de 12 uurs grafiek heeft de recente stijgende beweging van AAVE een kortetermijn aanbod zone en een bearish orderblok (OB) bereikt rond het $140 niveau. Deze aanbod zone bevestigt de recente winstnemingen van middellange termijn holders, waaronder de verkoop van Kulechov.

image
Bron: TradingView

Sinds eind augustus fungeert $118 als een cruciaal support niveau voor het bullish sentiment. Ondanks de enorme sociale interesse blijft het moeilijk om boven de $140 uit te breken. Als de verkoopdruk rond dit niveau aanhoudt, kunnen de korte termijn support niveaus van $118 en $109 goede koopkansen bieden.

Lange termijnpotentieel voor AAVE

Hoewel er momenteel sprake is van winstnemingen, kan AAVE nog steeds een aantrekkelijke kans zijn vanwege de toenemende aandacht voor DeFi en de sterke steun van belangrijke crypto venturekapitalisten voor het leenprotocol.

Arthur Cheong, oprichter en CEO van DeFiance Capital, benadrukt dit door te stellen:


Onpopulaire mening: Aave zou het meest waardevolle DeFi-protocol moeten zijn.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu