Blockchain Stories
Zal Bitcoin in Q4 $100K bereiken? grafieken wijzen op een doorbraak
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Zal Bitcoin in Q4 $100K bereiken? grafieken wijzen op een doorbraak

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen periode veel schommelingen doorgemaakt, met aanzienlijke prijsdalingen die traders en investeerders onrustig maken. Sinds 24 augustus is de waarde van Bitcoin met meer dan 12% gedaald, onder de belangrijke grens van $60.000.

Deze grens is een psychologisch belangrijk punt en vaak een draaipunt voor zowel de prijs als het marktsentiment.

Net zoals het weer kan omslaan van zonnig naar stormachtig, kent Bitcoin ook zijn kalme en turbulente periodes. De huidige prijsbewegingen van Bitcoin vertonen overeenkomsten met de bullmarkt in 2016. Dit roept de vraag op of Bitcoin opnieuw een dergelijke opleving zal meemaken.

Vergelijking 2016 vs 2024

De huidige onzekerheid rond Bitcoin doet denken aan de consolidatiefase van 2016. Destijds bereikte Bitcoin kort een nieuwe all time high (ATH) om vervolgens een correctie door te maken en daarna sterk te stijgen in 2017.

Ook nu zien we een vergelijkbaar patroon. Analist Stockmoney Lizards heeft een vergelijking gemaakt tussen de prijsactie van Bitcoin in 2016 en de huidige situatie.

Hij merkt op dat hoewel een herhaling van de verticale stijging van 2016 onwaarschijnlijk is vanwege de grotere marktkapitalisatie van Bitcoin in 2024, hij toch positief blijft. Zijn doel voor het vierde kwartaal is een significante mijlpaal van $100.000.

Stel je de prijs van Bitcoin voor als een achtbaan. Net zoals bepaalde punten in de rit belangrijk zijn om te voorspellen waar de achtbaan heen gaat, zijn er ook cruciale Ondersteunings- en weerstandsniveaus voor Bitcoin.

Als Bitcoin boven het ondersteuningsniveau van $57.000 blijft, kan een nieuwe stijging naar $60.000 en vervolgens $65.103 mogelijk zijn. Aan de andere kant, als Bitcoin dit niveau niet vasthoudt, kunnen we een verdere daling zien.

BTC prijsstabilisatie en toekomstige vooruitzichten

Op dit moment handelt Bitcoin rond de $57.000, met een week van weinig prijsactie en een onduidelijke korte termijnstructuur.

De cryptocurrency bevindt zich onder de 4 uurs 200 moving average (MA) van $59.892, een belangrijke indicator van korte termijnsterkte. Sinds begin augustus lijkt Bitcoin magnetisch aangetrokken te worden tot het niveau van $59.000, en test deze bijna dagelijks sinds 8 augustus.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Voor de bulls om weer controle te krijgen, moet Bitcoin de 4 uurs 200 MA terugwinnen en door de $60.000 grens breken. Dit zou de weg vrijmaken voor een potentiële rally richting de lokale high van $65.103. Als Bitcoin echter niet het ondersteuningsniveau van $57.000 vasthoudt, kan een verdere daling in het verschiet liggen.

Deze cruciale ondersteuningsniveaus zullen bepalend zijn voor de korte termijnrichting van Bitcoin’s prijsactie. Terwijl de markt deze kritieke niveaus in de gaten houdt, zullen investeerders nauwlettend kijken naar tekenen van een bullish herstel of een bearish voortzetting.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu