Blockchain Stories
Voormalig CEO van Mt. Gox lanceert een nieuwe crypto exchange
Crypto Exchange Cryptomarkt Update Nieuws

Voormalig CEO van Mt. Gox lanceert een nieuwe crypto exchange

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maanden is de voormalige crypto exchange Mt. Gox veelvuldig in het nieuws gekomen. Deze exchange ging jaren geleden over de kop ten gevolge van een hack, waarna eerder dit jaar besloten werd dat Mt. Gox de schuldeisers terug moet gaan betalen. Dit zorgde eerder dit jaar nog voor een dalende Bitcoin koers, aangezien er door Mt. Gox grote hoeveelheden BTC terugbetaald werden aan schuldeisers. Deze gang van zaken weerhoudt de voormalig CEO van Mt. Gox er niet van om een nieuwe crypto exchange te lanceren. Vandaag werd bekend dat Mark Karpeles de voorbereidingen treft om een nieuwe cryptocurrency exchange te lanceren.

Lancering eind september

Tijdens de Korea Blockchain Week is bekendgemaakt dat de nieuwe crypto exchange deze maand nog wordt gelanceerd. Karepels gaf namelijk aan dat dit eind september moet gaan gebeuren. De nieuwe crypto exchange gaat de naam ‘EllipX’ dragen.

De nieuwe crypto exchange gaat gevestigd worden in Polen. Vandaaruit zal de cryptocurrency exchange in talloze Europese landen beschikbaar gesteld worden. De keuze voor Polen heeft, volgens Karpeles, voornamelijk te maken met de bekendheid met Polen zelf. Karpeles stelt zelf ook dat de beurs momenteel werkt aan het naleven van alle gestelde regels door MiCA.

Transparantie en gebruiksvriendelijkheid

De markt van crypto exchanges lijkt enigszins verzadigd te zijn. Grote partijen als Binance en Coinbase hebben immers een groot marktaandeel en lijken lastig te verslaan. Toch durft Karpeles het aan om met een nieuwe crypto exchange op de proppen te komen. Hij geeft aan dat deze crypto exchange zich op twee gebieden gaat onderscheiden.

Ten eerste gaat EllipX zich onderscheiden op het gebied van transparantie. Karpeles geeft hierbij aan dat hij het belang van een gecompartimenteerde structuur inziet. Een dergelijke structuur is vergelijkbaar met hetgeen we zien bij de traditionele financiële markten. De entiteiten voor handel, bemiddeling en activabeheer worden hierbij volledig gescheiden. Dat is wat bij EllipX ook gaat gebeuren en wat volgens Karpeles voor veel transparantie moet zorgen.

Ten tweede gaat EllipX zich onderscheiden op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Karpeles geeft hierbij aan dat EllipX met een uniek wallet op de proppen komen. Dit wallet is gebaseerd op Multi-Party Computation-technologie en belooft intuïtiever te zijn. Karpeles stelt dat het platform hierdoor veiliger en gebruiksvriendelijker wordt.

Wat wordt de rol van Karpeles?

Gezien het verleden is het opmerkelijk dat Karpeles deze stap waagt. Hij was immers CEO van Mt. Gox op het moment dat de crypto exchange gehackt wordt. Deze gigantische gebeurtenis weerhoudt hem er blijkbaar niet van om met een nieuwe crypto exchange op de proppen te komen. Karpeles geeft hierbij aan dat hij CTO wordt in plaats van CEO. Vanuit zijn rol als CTO wordt hij bij EllipX verantwoordelijk voor de techniek.

Al met al is de stap van Karpeles gewaagd. Tegelijkertijd mag zijn durf geprezen worden. Met de lancering van EllipX gaat hij immers de strijd met gerenommeerde crypto exchanges aan. Mogelijk zorgt de komst van EllipX voor een frisse wind door de gehele cryptomarkt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu