Blockchain Stories
JP Morgan: Minieme winstgevendheid Bitcoin mining
Bitcoin Nieuws

JP Morgan: Minieme winstgevendheid Bitcoin mining

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen week schreven wij nog over een (zeer) lucratieve week voor Bitcoin miners. Zij wisten gezamenlijk meer dan €350 miljoen winst te maken. JP Morgan gaf in een rapport, uitgegeven op 3 september, echter aan dat de winstgevendheid momenteel miniem is. Het kan zomaar zijn dat Bitcoin minen in de nabije toekomst helemaal niet meer lucratief is. Dit komt, aldus het rapport van JP Morgan, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Winstgevendheid op een recorddieptepunt

De winstgevendheid voor Bitcoin miners bevindt zich momenteel op een recorddieptepunt. Dit blijkt althans uit de data van JP Morgan die betrekking op de maand augustus 2024 heeft. In deze maand was er sprake van een gemiddelde opbrengst van $43.600 aan dagelijkse opbrengsten. Dit is het laagste bedrag ooit, volgens de cijfers van JP Morgan.

Hierbij moet opgemerkt worden dat JP Morgan geen voorstander lijkt te zijn van Bitcoin. Zo gaf deze vermogensbeheerder recent nog aan dat Bitcoin niks anders is dan een Ponzi schema. We kunnen dus onze vraagtekens zetten bij de manier van onderzoek doen naar Bitcoin miners. JP Morgan zelf stelt dat zij talloze Bitcoin miners uit de Verenigde Staten van Amerika onder de loep nemen. Aan de hand van dat onderzoek blijkt dat de winstgevendheid momenteel op een recorddieptepunt zou moeten liggen.

Verandering in de netwerk hashrate

De daling van de opbrengsten komt onder meer door een verandering in de netwerk hashrate. Dit is een index die de moeilijkheidsgraad voor mining aangeeft. Volgens JP Morgan is deze index al twee maanden achter elkaar gestegen: “De netwerk hashrate bedroeg gemiddeld 631 EH/s in augustus, 16 EH/s meer dan vorige maand en ongeveer 20 EH/s onder het niveau van vóór de halvering”, aldus Reginald Smith en Charles Pearce.

De moeilijkheidsgraad is volgens JP Morgan met 9% ten opzichte van vorige maand gestegen. Ten opzichte van voorafgaand de halvering is de moeilijkheidsgraad met 4% toegenomen. Het zijn dus zeker geen lucratieve tijden voor Bitcoin miners.

Last van volatiliteit

In het rapport van JP Morgan wordt ook nog de Bitcoin volatiliteit aangestipt. De volatiliteit lag in augustus op 62%, aldus JP Morgan. Dat is een groot verschil met de maand juli, waarin de volatiliteit nog op 45% lag. Door dergelijke volatiliteit is het voor Bitcoin miners uiteraard lastig om winsten te behalen. Zij zijn voor hun opbrengsten immers erg afhankelijk van de actuele Bitcoin koers. Aangezien de koers in de afgelopen maand flink geschommeld heeft, liggen de opbrengsten per dag ook flink uiteen voor de Bitcoin miners. Dit maakt het lastiger om te ondernemen, de juiste beslissingen te nemen en ook op de juiste manier te investeren. Mogelijkerwijs gaan Bitcoin miners hier nog langere tijd last van hebben.

Wat zegt dit nou over de algehele staat van de Bitcoin markt? Dit geeft onder meer aan dat er meer schaarste kan ontstaan. Als er minder Bitcoin miners actief worden, wordt er simpelweg minder BTC gemined. Dit kan tot schaarste leiden en kan daarmee de prijs opdrijven.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu