Blockchain Stories
Hoe proberen Bitcoin whales BTC meer volatiel te maken?
Bitcoin Nieuws

Hoe proberen Bitcoin whales BTC meer volatiel te maken?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) maakte op 2 september een herstel door van meer dan 3% tijdens de handelssessie. 

Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door berichten over whales die BTC aan het accumuleren waren. Toch roept het onvermogen van BTC om sterk momentum vast te houden, twijfels te hebben over die berichten.

Whales en verhoogde volatiliteit

Volgens Lookonchain verplaatsten whales Bitcoin naar beurzen, ondanks gezonde uitstroom. Dit kan erop wijzen dat whales proberen meer volatiliteit in de markt te creëren. Ondanks deze bericbhten zagen wij ook een negatieve netto instroom van Bitcoin ETF’s, wat niet bepaald vertrouwen wekte.

Deze bevindingen rechtvaardigden een analyse van Bitcoin wallets om het niveau van accumulatie vast te stellen. Gegevens van IntoTheBlock onthulden dat het aantal wallets met een waarde tussen $100.000 en $1 miljoen aan BTC daalde van iets meer dan 516.000 op 25 augustus naar meer dan 486.500 op 2 september. 

image
Bron: IntoTheBlock

Ook het aantal wallets in de categorie $1 miljoen tot $10 miljoen aan BTC daalde, van 100.540 naar 96.150 in dezelfde periode. Wallets die meer dan $10 miljoen aan Bitcoin bezitten, daalden van 100.440 naar 100.000.

Een opzet voor de Bitcoin prijs?

De gegevens bevestigden dat een aanzienlijk aantal whales bijdroeg aan de verkoopdruk. Hierdoor zou de hype een klassieke poging tot “inducement” kunnen zijn, waarbij de markt wordt opgepept om exit liquiditeit te creëren voor de verkopers. Dit zou de beperkte stijging van Bitcoin kunnen verklaren en de moeite om een herstel boven $60.000 te handhaven.

Inducement niveaus worden meestal gekenmerkt door een toename in de vraag naar leveraged posities. We zagen een opeenhoping van 25,58 miljoen netto longs dicht bij de bodem op 2 augustus. Dit cijfer was hoger, namelijk 52,8 miljoen netto longs op het $58.000 prijsniveau. De toename in longposities duidde op groeiende verwachtingen van een verdere stijging. Dit viel ook samen met de heropleving van de vraag naar leverage.

image
Bron: HyBlock Capital

Bitcoin’s geschatte leverage ratio bereikte een dieptepunt op 12 augustus, gevolgd door een ommekeer. Dit signaleerde dat de markt meer leverage omarmde en mogelijk afstevende op zware liquidaties in geval van een nieuwe crash. 

Bitcoin werd op het moment van schrijven verhandeld op $58.880, na een daling van 0,50% in de afgelopen 24 uur. Dit signaleerde dat de markt moeite had om het momentum vast te houden, wat in lijn was met de verkoopdruk van whales zoals eerder waargenomen. Het benadrukte ook de mogelijkheid van liquidaties als de prijs verder zou dalen.

image
Bron: CryptoQuant

Belangrijke 24 uur voor Bitcoin

De komende 24 uur zullen cruciaal zijn voor Bitcoin, aangezien de markt wacht op de volgende FED beslissing over de rentetarieven. Dit kan resulteren in een volatiele tweede helft van de week.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu