Blockchain Stories
Avalanche onthult grootste netwerkupdate sinds lancering van mainnet
Altcoin Nieuws

Avalanche onthult grootste netwerkupdate sinds lancering van mainnet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche heeft recentelijk een significante netwerkupgrade aangekondigd, gericht op het stimuleren van verdere groei binnen het cryptovaluta ecosysteem. Het team van Avalanche (AVAX) onthulde de aanstaande lancering van Avalanche9000, die zij omschrijven als de ‘belangrijkste netwerkupgrade’ sinds de lancering van hun mainnet in september 2020. Volgens een blogpost zal Avalanche9000 binnenkort beschikbaar worden gemaakt op het testnet, waardoor ontwikkelaars al snel kunnen beginnen met het testen van de nieuwe mogelijkheden.

Lancering van Avalance9000

De lancering van Avalanche9000 testnet staat voor de deur en belooft aanzienlijke verbeteringen voor het platform. Avalanche is een blockchain die bekendstaat om zijn schaalbaarheid en flexibiliteit, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren. Dit platform heeft als doel een multi-chainnetwerk te creëren, waarbij verbonden Layer 1 ketens (ook wel subnetten genoemd) worden ingezet om de algehele schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren.

Avalanche9000 is ontworpen om de implementatie van deze subnetten te versnellen, wat het voor ontwikkelaars uiterst effectief maakt om hun eigen Layer 1 ketens te lanceren. Daarnaast introduceert deze upgrade nieuwe aanpasbare ketens, die de doorlooptijd van projecten aanzienlijk kunnen verkorten. Dit betekent dat ontwikkelaars sneller dan ooit hun ideeën kunnen omzetten in werkende producten op het netwerk.

Belangrijke wijzigingen in het Avalanche netwerk

Naast de lancering van Avalanche9000 testnet, is Avalanche van plan om uitgebreide tools en documentatie vrij te geven. Deze hulpmiddelen zullen gebruikers ondersteunen bij het creëren en lanceren van hun eigen Layer 1 ketens op het netwerk. Bovendien omvat de upgrade belangrijke wijzigingen in het netwerk, zoals voorgesteld in diverse technische documenten, evenals nieuwe incentives voor ontwikkelaars en samenwerkingen met partners.

Een van de kernconcepten van Avalanche zijn de zogenaamde subnetten. Een Avalanche subnet is een keten of netwerk met eigen regels omtrent lidmaatschap, tokenomics en uitvoeringslaag. Deze subnetten worden bestuurd door validators die samenwerken om consensus te bereiken over één of meerdere speciaal ontworpen ketens. Dit unieke systeem stelt Avalanche in staat een betrouwbare gebruikerservaring te bieden.

Enkele van de meest prominente Layer 1 lanceringen op Avalanche zijn projecten van Deloitte, DeFi Kingdoms, Gunzilla Games, MapleStory, Shrapnel en SK Planet. Deze voorbeelden illustreren de veelzijdigheid en kracht van het Avalanche ecosysteem, dat zich blijft uitbreiden met innovatieve toepassingen.

Ontwikkelaars kunnen eigen toepassingen bouwen

Avalanche9000 biedt ontwikkelaars ongeëvenaarde mogelijkheden om hun eigen toepassingen te bouwen en aan te passen. Met de nieuwe functies kunnen zij volledige controle uitoefenen over verschillende aspecten van hun keten, zoals staking en gas tokens. Daarnaast biedt het platform ingebouwde mechanismen om aan regelgeving te voldoen, inclusief geografische beperkingen en aangepaste machtigingen.

Avalanche is een hoogwaardig blockchainplatform dat speciaal is ontwikkeld voor ontwikkelaars die schaalbaarheid nodig hebben. Het platform is gebouwd met een innovatieve driedelige Layer 1 architectuur en wordt ondersteund door het ‘Avalanche Consensus Mechanism’, dat zorgt voor onmiddellijke transactiefinaliteit.

Avalanche heeft zich gepositioneerd als een toonaangevend platform voor het bouwen van de volgende generatie gedecentraliseerde applicaties. Dankzij de combinatie van snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid blijft Avalanche de voorkeur genieten van innovators die de grenzen van blockchaintechnologie willen verleggen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu