Blockchain Stories
Arthur Hayes: ’Momenteel pessimistisch over crypto’
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Arthur Hayes: ’Momenteel pessimistisch over crypto’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Arthur Hayes is een vrij gerenommeerd persoon in de wereld van crypto. Hij is namelijk de oprichter van BitMEX en heeft vanuit die rol veel marktkennis opgedaan. Deze kennis deelt hij ook regelmatig op zijn X-account met meer dan 533.000 volgers. Regelmatig geeft Hayes ook interviews, zoals hij recent ook deed aan een Amerikaanse crypto medium. In dit artikel gaf Hayes aan dat hij behoorlijk pessimistisch is over crypto, voornamelijk voor de korte termijn.

Waarschuwing voor dalende koersen

Hayes waarschuwt Bitcoin investeerders voor dalende koersen. Hij verwacht dat de grootste digitale valuta met forse verliezen te maken gaat krijgen. Zelfs als daadwerkelijk Trump aan de macht komt in Amerika. Want, volgens Hayes spelen ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen een belangrijke rol voor de toekomst van crypto.

Matig politiek optreden

In het interview dat Hayes gaf, haalde hij behoorlijk uit naar de Amerikaanse politici. Ook de centrale bank in Amerika komt er niet geheel ongeschonden uit. Hayes is namelijk van mening dat men in de afgelopen 10 jaar te makkelijk geld bijgedrukt heeft. Dit moest wel om de inflatie een halt toe te roepen, maar gaat op termijn voor bloederige beurzen zorgen. Die mening is Hayes in ieder geval toegedaan, aangezien het volgens hem te makkelijk was om rendement te maken met financiële producten. Daartoe behoort uiteraard ook crypto.

Hayes benoemt dat we al lange tijd in een bubbel van lage inflatie leven. Deze bubbel moet volgens hem een keer gaan klappen. Iets wat mogelijk op korte termijn al kan gebeuren, aangezien de centrale bank min of meer aangekondigd heeft om de rente te verlagen. Dit kan volgens Hayes voor problemen op de beurzen zorgen.

Eigenlijk heeft Hayes weinig geloof in de Amerikaanse politiek. Hij verwacht dat de nieuwe president hier weinig tot geen verandering in kan brengen, aangezien de beslissingen in Amerika niet alleen door de president gemaakt worden.

Al met al geeft Hayes aan dat we ons op gevaarlijk terrein bevinden. In eerste instantie is dat voornamelijk in Amerika het geval, maar een probleem in Amerika breidt zich als een olievlek over de rest van de wereld uit.

Waar doe je nu verstandig aan?

Dat Hayes, als oprichter van BitMEX, pessimistisch over crypto is, mag op z’n minst opmerkelijk genoemd worden. Tegelijkertijd is het verfrissend om te zien dat hij zo eerlijk is over zijn zienswijze en de toekomst van crypto.

Hayes is geen adviseur en geeft daarom in zijn interview ook geen financieel advies. Als we tussen de regels door lezen, geeft hij echter de tip om momenteel niet te investeren in Bitcoin en altcoins. De grote verliezen moeten volgens Hayes nog komen.

Mogelijk gaat dat deze maand al gebeuren. Het is afwachten dat de federale bank in Amerika gaat doen en hoe de rest van de maand zich ontvouwt. Uit de historie blijkt in ieder geval dat september de slechtste maand, gemiddeld genomen, voor Bitcoin is. De pessimistische stemming van Hayes is daardoor ook wel logisch te noemen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu