Blockchain Stories
XRP prijs stijgt: Kan uitbraak koers naar $0,58 duwen?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP prijs stijgt: Kan uitbraak koers naar $0,58 duwen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen twee weken waren zwaar voor Ripple’s XRP. De prijs daalde met 7% en bereikte een lokaal dieptepunt van rond de $0,54. Toch zijn er recente ontwikkelingen die wijzen op een mogelijke omslag.

Bekende crypto analisten voorspellen namelijk een mogelijke uitbraak die de prijs van XRP naar $0,589 kan stuwen, wat kan leiden tot een nieuwe opwaartse trend.

Belangrijke prijspunten van XRP

Volgens The Moon, een gerenommeerde Bitcoin investeerder, heeft XRP op de 3 daagse prijsgrafiek een dalende weerstandslijn doorbroken. Dit wordt gezien als een sterk bullish signaal. Wanneer een cryptocurrency door een dergelijke weerstand breekt, betekent dit vaak dat de prijs verder kan stijgen.

De recente doorbraak suggereert dat XRP zich voorbereidt op verdere winsten. Het volgende belangrijke weerstandsniveau ligt bij $0,5850. Als XRP deze koers voortzet, zou het deze doelstelling snel kunnen bereiken.

Analist Javon Marks deelt deze optimistische kijk. Hij trekt parallellen tussen de recente prestaties van XRP en de periode tussen 2017 en 2018, die leidde tot een aanzienlijke bull run. Marks suggereert dat XRP op het punt staat om opnieuw een grote stijging te beleven, zoals we die in de afgelopen 7 jaar niet hebben gezien.

Nieuwe ontwikkelingen bij Ripple

In ander positief nieuws heeft Ripple aangekondigd van plan te zijn om smart contracts te introduceren op de XRP Ledger mainnet. Deze upgrade is bedoeld om de capaciteiten van het platform te verbeteren en meer ontwikkelaars aan te trekken.

Met de toevoeging van smart contracts kunnen ontwikkelaars aangepaste toepassingen creëren met behulp van XRPL’s basisfuncties, zoals escrows, NFT’s en gedecentraliseerde exchanges.

Ripple president Monica Long benadrukt dat deze vooruitgang een belangrijke stap is in het vergroten van de bruikbaarheid van blockchaintechnologie en het aantrekken van institutionele investeerders.

Bovendien heeft Futureverse, een AI en metaverse technologiebedrijf, een partnerschap gesloten met Ripple Custody om zijn activa veilig te beheren. Dit vergroot de invloed van Ripple verder.

Huidige stand van zaken en toekomstige vooruitzichten

Momenteel wordt XRP verhandeld op $0,57, boven een cruciaal ondersteuningsniveau bij het dagelijks voortschrijdend gemiddelde (MA) van $0,565. Dit niveau is essentieel voor het behoud van de bullish momentum. Als XRP boven deze steun blijft, kan dit een herstel signaleren.

Als de prijs echter onder $0,5650 of $0,5550 zakt, kan er een bearish fase beginnen, met aanvankelijke steun bij $0,5440 en een belangrijk ondersteuningsniveau bij $0,5320.

Het is duidelijk dat XRP voor spannende tijden staat, met mogelijke prijsstijgingen en nieuwe ontwikkelingen binnen de Ripple gemeenschap.

Xrp koersgrafiek september
Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu