Blockchain Stories
Whale koopt miljarden PEPE tokens: analist verwacht prijsstijging
Altcoin Memecoin Nieuws

Whale koopt miljarden PEPE tokens: analist verwacht prijsstijging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pepe (PEPE), een van de populairste en derde grootste memecoins, staat mogelijk aan de vooravond van een forse prijsstijging. Dit komt nadat een grote investeerder, ook wel een ‘whale’ genoemd, onlangs een aanzienlijke hoeveelheid PEPE tokens heeft gekocht. Op 2 september 2024 meldde het on-chain analytische bedrijf Lookonchain via het platform X (voorheen bekend als Twitter) dat deze whale 292,97 miljard PEPE tokens ter waarde van $2,17 miljoen heeft aangeschaft bij Binance, direct na de opening van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Grote inzet van whales op PEPE

De omvangrijke aankoop van PEPE door deze whale suggereert dat dit mogelijk een bijzonder gunstig moment is om in te stappen, vooral gezien het feit dat de transactie plaatsvond nabij een belangrijk steunpunt van $0,0000071. Naast PEPE heeft dezelfde whale ook aanzienlijke investeringen gedaan in andere digitale valuta’s, zoals Floki (FLOKI) en WorldCoin (WLD). Uit beschikbare gegevens blijkt dat de whale meer dan 4,28 miljard FLOKI tokens ter waarde van $511.500 heeft aangeschaft, evenals 2,273 miljoen WLD tokens met een totale waarde van $391.000.

Prijsvoorspelling voor PEPE in september

Volgens technische analisten lijkt de memecoin zich momenteel in een opwaartse trend te bevinden, mede doordat het zich op een cruciaal steunpunt van $0,0000071 bevindt. Dit gebeurt ondanks dat de prijs onder het 200-daags Exponential Moving Average (EMA) blijft op de dagelijkse grafieken. Historisch gezien heeft PEPE vaak een sterke stijging van meer dan 20% ervaren zodra het deze ondersteuningszone bereikt.

Er is een reële kans dat we ook dit keer een vergelijkbare prijsstijging zullen zien. Mocht dit scenario zich voordoen, dan kan de waarde van PEPE met 20% stijgen tot een niveau van $0,000009, of mogelijk zelfs hoger. Bovendien bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich momenteel in het oversold gebied, wat wijst op een mogelijke trendomkering in de nabije toekomst.

whale koopt miljarden pepe tokens analist verwacht prijsstijging
Bron: CoinGecko

Huidige prestaties van de memecoin

Op het moment van schrijven handelt PEPE rond de $0,0000076, met een lichte stijging van 0,3% in de afgelopen 24 uur. Tegelijkertijd is de open interest, een indicator van het aantal lopende contracten op de markt, in de afgelopen 24 uur met 1,7% toegenomen. Deze groeiende open interest duidt op een toenemende interesse onder investeerders. Het feit dat een whale dit grote aantal tokens heeft gekocht zegt ook wat.

Historisch gezien staat september bekend als een maand waarin de prijsprestaties vaak minder sterk zijn. Dit jaar zou dit patroon echter kunnen veranderen door de introductie van spot Bitcoin en Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, die mogelijk voor een verschuiving in de markt kunnen zorgen.

PEPE werd ontwikkeld als eerbetoon aan de internet meme Pepe the Frog. Na de lancering van de memecoin op 17 mei 2023, steeg de marktkapitalisatie van PEPE van enkele tonnen naar $1,8 miljard. De munt wordt vergeleken met andere populaire memecoins, zoals Dogecoin en Shiba Inu. PEPE staat op het moment van schrijven op #30 qua marktkapitalisatie op CoinGecko. Let op: wij geven nooit financieel advies en baseren onze bevindingen op de bovengenoemde bronnen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu