Blockchain Stories
Ripple breidt samenwerkingen in Zuid Korea en Japan uit
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple breidt samenwerkingen in Zuid Korea en Japan uit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple lijkt één van de weinige altcoins te zijn die zich aan de algehele malaise weet te onttrekken. Dit komt ongetwijfeld deels door de hechte Ripple community en anderzijds door aangekondigde samenwerkingen. Ripple gaf vandaag namelijk via X aan dat men nieuwe samenwerkingen in Zuid Korea en Japan aan het opzetten is:

Versterking van de fundamenten

Op X omschrijft Ripple het bezoek aan Azië als volgt: ‘Het doel is om de fundamenten van de crypto-infrastructuur te versterken te ondersteuning van het nut én de bruikbaarheid van de blockchain voor massale acceptatie’. Voor de massale acceptatie van de bruikbaarheid van de Ripple blockchain is het bedrijf samen gaan werken met meerdere partijen in Zuid Korea en Japan. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze partnerschappen in de komende dagen één voor één naar buiten worden gebracht.

Samenwerking met Futureverse

Ripple heeft vandaag al een samenwerking naar buiten gebracht. Op X geeft het team van Ripple aan dat ze met Futureverse samen gaat werken. Dit is een AI- en metaverse bedrijf waarmee Ripple samen gaat werken om de activa te beschermen. Dit AI-bedrijf heeft overigens reeds de XRPL NFT-standaard al aangenomen. XRP wordt door dit bedrijf ook als al gas-token gebruikt op het Root Network.

Samenwerking met Yonsei University

Het Ripple University Blockchain Research Initiatief heeft ook al een Aziatische samenwerking gemeld. Dit instituut verwelkomde de Koreaanse Yonsei University als nieuwe partner. Het is daarmee de 58e wereldwijde partner van dit grootschalige initiatief. Deze samenwerking gaat gepaard met een investering van $60 miljoen vanuit Ripple.

Het doel van deze samenwerking is om nieuwe programmeerbaarheid op tafel te brengen. Het gaat hierbij met name om de zogeheten smart contracts. Deze slimme contracten zouden in 2025 in het ecosysteem van Ripple verwerkt moeten zijn.

Stijgende Ripple koers

Mede door deze aankondiging(en) van Ripple is de Ripple koers stijgende. Vooralsnog kleurt de koers vandaag heel licht groen, maar daarmee onttrekt XRP zich dus aan de algehele malaise op de cryptomarkt. Over de afgelopen dagen genomen staat de koers van Ripple zelfs in de plus. Daar kan bijvoorbeeld Solana alleen maar van dromen; deze altcoin heeft met forse verliezen te maken. Dit voorbeeld geeft overduidelijk aan dat Ripple momenteel de wind in de rug heeft. Uiteraard ingegeven door deze positieve ontwikkelingen rondom het Ripple project.

Positief sentiment onder investeerders

Inmiddels is er sprake van een positief sentiment onder Ripple investeerders. Men verdubbelde reeds al de programmeerbaarheid van het XRP Ledger systeem en wist dus een mooie koersstijging in de afgelopen dagen door te maken. Daarmee weet XRP zich hoe dan ook te onderscheiden van andere altcoins. De meeste altcoins, en ook Bitcoin, hebben inmiddels met een zwaar begin van september te maken.

Dit positieve sentiment wordt in de komende dagen waarschijnlijk alleen maar groter. We verwachten namelijk dat Ripple meerdere nieuwe samenwerkingen in Zuid Korea en Japan aan gaat kondigen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Volg dan het X-account van Ripple.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu