Blockchain Stories
Bitcoin daalt onder $58.000 door verkoop op Coinbase
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin daalt onder $58.000 door verkoop op Coinbase

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft onlangs een flinke duik genomen onder de grens van $58.000, wat heeft geleid tot bezorgdheid en speculaties in de markt. Crypto enthousiastelingen en investeerders vragen zich af wat de oorzaak is van deze plotselinge daling, waarbij sommigen wijzen op mogelijke marktcorrecties na een periode van sterke groei.

Andere experts suggereren dat externe factoren, zoals veranderingen in regelgeving of economische onzekerheden, een rol kunnen spelen. Ondanks de volatiliteit blijven velen geloven in het potentieel van Bitcoin op de lange termijn.

De Coinbase premium index

Een van de instrumenten die inzicht kan geven in de recente prijsdaling van Bitcoin is de Coinbase Premium Index. Deze index meet het verschil tussen de Bitcoin prijzen op Coinbase (USD paar) en Binance (USDT paar). Wanneer de waarde positief is, betekent dit dat Bitcoin duurder is op Coinbase dan op Binance.

Dit kan wijzen op meer vraag of minder aanbod op Coinbase. Omgekeerd, wanneer de waarde negatief is, betekent dit dat er meer verkoopdruk is op Coinbase, omdat de prijs daar lager is dan op Binance.

De laatste tijd heeft de Coinbase Premium Index een negatieve trend laten zien. Dit suggereert dat gebruikers op Coinbase meer verkopen dan kopen, wat kan bijdragen aan de recente daling van de Bitcoin prijs.

bitcoin koersgrafeik september2024
Bron: TradingView

Trendonderzoek en institutionele investeerders

In de afgelopen maand bevond de Coinbase Premium Index zich voornamelijk in positief terrein, wat duidde op een koopstroom op Coinbase.

Deze koopdrang hielp de prijs van Bitcoin te herstellen na een eerdere daling onder de $50.000 in augustus. Echter, een paar dagen geleden sloeg de index om naar negatief, wat samenvalt met de prijsdaling van Bitcoin.

Een mogelijke verklaring voor deze omslag kan liggen bij Amerikaanse institutionele investeerders. Coinbase is namelijk een populair platform onder deze grote spelers. Wanneer zij hun koop naar verkoopgedrag veranderen, heeft dit vaak directe invloed op de waarde van Bitcoin.

De recente negatieve trend in de Coinbase Premium Index zou dus kunnen betekenen dat deze investeerders hun houding hebben aangepast.

metric cryptoquant september2024
Bron: CryptoQuant

Impact op de waarde van Bitcoin en de brede cryptomarkt

De verandering in gedrag van beleggers op Coinbase beïnvloedt duidelijk de waarde van Bitcoin. De verhoogde verkoopdruk doet de prijs dalen, wat ook andere cryptocurrencies kan raken. Het is belangrijk te begrijpen dat marktfluctuaties normaal zijn en dat de waarde van Bitcoin op lange termijn veerkrachtig kan blijven.

Bitcoin heeft vaker schommelingen doorstaan en zijn veerkracht bewezen. De blockchain technologie blijft sterk en biedt veel toekomstpotentieel. Ondanks tijdelijke dalingen en schommelingen blijft de interesse in Bitcoin en andere cryptocurrencies groot.

De recente daling van Bitcoin onder $58.000 komt deels door de negatieve trend in de Coinbase Premium Index, wat wijst op meer verkoopdruk door Amerikaanse institutionele beleggers. Deze gedragsveranderingen beïnvloeden direct de waarde van Bitcoin en kunnen ook andere cryptocurrencies raken.

Ondanks deze schommelingen blijft de veerkracht van Bitcoin en de blockchain technologie indrukwekkend. De markt zal zich blijven ontwikkelen en aanpassen, dus het is belangrijk als belegger geïnformeerd te blijven en de lange termijn te overwegen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu