Blockchain Stories
Wat veroorzaakte de slechte week voor crypto ETF’s?
Bitcoin Cryptomarkt Update ETF Ethereum Nieuws

Wat veroorzaakte de slechte week voor crypto ETF’s?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Week 35 gaat de boeken in als één van de slechtste weken voor crypto ETF’s. Zowel de Bitcoin ETF’s als de Ethereum ETF’s moesten forse verliezen slikken. In beide gevallen ging het zelfs om een uitstroom van tientallen tot honderden miljoenen. In zijn totaliteit had de markt van crypto ETF’s afgelopen week een uitstroom van meer dan $300 miljoen. Wat veroorzaakte deze slechte week voor crypto ETF’s precies?

Groot verschil ten opzichte van week 34

Week 35 was historisch slecht voor de crypto ETF’s, terwijl week 34 juist uitzonderlijk goed was. In die week hadden de crypto ETF’s een netto instroom van meer dan $500 miljoen. Over deze twee weken genomen is er dus alsnog sprake van een instroom, maar de verschillen zijn gigantisch. Dit maakt het des te interessanter om naar de oorzaken van deze forse uitstroom te kijken.

Wijdverspreid negatief sentiment

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, gaf aan dat er sprake van een wijdverspreid negatief sentiment is. Dit negatieve sentiment raakt niet alleen de crypto ETF’s, maar ook veel andere financiële producten. Butterfill geeft hierbij aan dat ook de aankondigingen van de FED van grote invloed zijn. de FED gaf namelijk de indruk dat de renteverlaging met 50 bonuspunten dan toch echt doorgevoerd gaat worden.

Normaal gesproken zou dit voor extra instroom moeten leiden. In dit geval is dit echter anders, omdat er nog geen zekerheid is dat de renteverlaging daadwerkelijk gaat komen. Mocht de renteverlaging uiteindelijk doorgevoerd worden, wordt geld sparen minder interessant. De kans is in dat geval groot dat investeerders ervoor kiezen om hun geld in de crypto ETF’s te stoppen.

Dalende koersen

Een andere oorzaak is terug te vinden in de dalende koersen. Zowel Bitcoin als Ethereum heeft in de afgelopen week een klein verlies moeten slikken. Dit verlies volgt op de eerdere beurscrash in augustus en andere volatiele weken. Wellicht wordt de combinatie van dalende koersen en de volatiliteit sommige investeerders iets teveel. Wellicht hebben zij er daarom voor gekozen om tijdig uit de crypto ETF’s te stappen.

Negatieve focus op Bitcoin

Met name de afgelopen week moesten de Bitcoin ETF’s forse verliezen slikken. Dit gold voor zo’n beetje elke Bitcoin Spot ETF, getuige de totale uitstroom van $272 miljoen. Een schrikbarend hoog bedrag, waaruit volgens Butterfill het negatieve sentiment overduidelijk blijkt. Hij benadrukt hierbij ook dat juist de grootste cryptovaluta een negatief sentiment om zich heen heeft hangen. In het verlengde hiervan worden de Bitcoin ETF’s ook lager gewaardeerd door investeerders.

Weet Bitcoin op tijd het tij te keren? Daar zijn niet alle analisten het over eens. Zo deelde de bekende analist Rekt Capital op zijn X-account dat hij pas aan het einde van september een uitbraak verwacht. Dit komt onder andere doordat september historisch gezien één van de slechtste maanden van het jaar voor crypto is. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat het dit jaar anders gaat zijn. Mede daarom voorziet men een lastige maand voor de crypto ETF’s.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu