Blockchain Stories
Gaat Tesla weer Dogecoin betalingen accepteren?
Altcoin Dogecoin Nieuws

Gaat Tesla weer Dogecoin betalingen accepteren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De welbekende tech ondernemer Elon Musk laat weer van zich horen. Via X laat hij namelijk weten dat hij voorstander is van Dogecoin betalingen. Daarmee laat Musk min of meer blijken dat Tesla mogelijk in de toekomst de betalingen met Dogecoin weer gaat accepteren. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, betekent dit hoe dan ook goed nieuws voor de Dogecoin koers.

Dogecoin betalingen bij Tesla

Enige tijd was het voor Tesla klanten mogelijk om met Dogecoin merchandise te kopen. De auto’s zelf konden niet met deze memecoin afgerekend worden, maar de merchandise items dus wel. Daar moest Tesla na verloop van tijd op terugkomen. Om niet volledig bekende redenen schrapte Tesla deze betalingsmogelijkheid, wat al snel tot de nodige speculaties leidde.

Die speculaties steken nu weer de kop op. Met bovenstaande tweet laat Musk namelijk blijken dat hij zelf een grote voorstander is van Dogecoin betalingen. Al langere tijd is bekend dat Musk een liefhebber van Dogecoin is. Dat laat hij meermaals blijken op zijn X-account middels positieve tweets over deze memecoin.

Gaat Tesla de Dogecoin betalingen weer accepteren?
De tweet van Musk levert nieuwe hoop onder Dogecoin investeerders op. Mogelijk gaat Tesla de betalingen middels Dogecoin weer accepteren, waarmee de Dogecoin koers zomaar een flinke vlucht kan gaan nemen.

Sowieso is Dogecoin veelal gebaat bij het gedrag van Musk. Plaatst hij een positieve tweet op X over deze memecoin? Dan uit zich dit direct in een stijgende koers. Daarbovenop komt dat Dogecoin, volgens Musk, enkele significante voordelen biedt ten opzichte van andere altcoins. Zo benadrukt Musk met enige regelmaat dat Dogecoin een zeer praktische valuta is. Met dank aan de lage kosten en de indrukwekkende snelheid. Daarmee weet Dogecoin onder meer Bitcoin te overtreffen.

Daarbij benadrukt Musk regelmatig dat Dogecoin met name voor kleine, alledaagse transacties ideaal is. Het is dus niet interessant om Dogecoin als betaalmiddel voor een Tesla auto aan te bieden, maar wél voor de Tesla merchandise. Mocht Musk deze betalingsoptie weer terug laten keren, zorgt dit ongetwijfeld voor een bullish sentiment rondom Dogecoin.

De centrale positie van Musk is overigens wel twijfelachtig. Hij kan simpelweg met één tweet de Dogecoin koers gigantisch beïnvloeden. Dat is eigenlijk niet waar een altcoin gebaat bij is, aangezien dit een behoorlijke volatiliteit met zich mee brengt. Niet ideaal met het oog op de toch al forse volatiliteit in de wereld van crypto.

Wat doet de Dogecoin koers?

Reageert de Dogecoin koers nu al direct op de tweet van Musk? Daar lijkt het vooralsnog niet op. De Dogecoin koers heeft het, net als veel andere altcoins, de laatste dagen ietwat lastig. Over de afgelopen 5 dagen genomen is de koers bijvoorbeeld met 4,5% gedaald. Aangezien Musk bovenstaande tweet al voor het weekend plaatste, is de invloed hiervan nog niet volledig in de Dogecoin koers terug te zien. Het is daarom uitermate interessant om te kijken wat de koers vandaag gaat doen. Zoals altijd is Dogecoin een interessante digitale valuta om in de gaten te houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu