Blockchain Stories
Dogecoin op $0,0940 support, zal de prijs herstellen?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin op $0,0940 support, zal de prijs herstellen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) vertoont een bearish sentiment en heeft de prijs dicht bij het niveau gebracht waar het vier weken geleden nog weerstand ondervond, rond de $0,09435. 

Op het moment van schrijven wordt de memecoin verhandeld op $0,09465. Als de dalende trend zich voortzet, zou DOGE het cruciale support niveau van $0,0840 kunnen testen.

Historisch gezien heeft het testen van dit support niveau vaak geleid tot een opleving, wat resulteerde in een prijsstijging. Volgens onze analyse van recente whale activiteit lijkt het vooruitzicht voor Dogecoin echter bearish te zijn. maar

Kunnen we hieruit concluderen dat DOGE door zijn eerdere support kan zakken, wat zou leiden tot een diepere prijsdaling? Of zullen andere investeerders instappen, in de hoop op een herstel?

Whale inactiviteit roept twijfels op over DOGE’s dominantie

Interessant genoeg hebben recente gebeurtenissen de dominantie van Dogecoin als memecoin aangetast. Onze analyse wijst uit dat de toenemende concurrentie ervoor heeft gezorgd dat het bullish sentiment niet in staat was om de bullish trend van eind juli te herhalen, toen DOGE de $0,143 weerstand testte. 

Sinds maart heeft Dogecoin echter een bearish terugval meegemaakt en kon het de piek van $0,20 niet opnieuw testen.

image
Bron: Dune

Daarnaast is het aantal actieve wekelijkse wallets gedaald van 30.000 naar minder dan 10.000, wat wijst op een duidelijke afname in interesse voor Dogecoin. Ondertussen trekken andere memecoins de aandacht, waardoor Dogecoin moeite heeft om zijn dominantie te behouden.

Gepromoot door deze plotselinge verschuiving, onderzochten wij de rol van whales en hun impact op de mogelijke dalende trend voor Dogecoin. Gegevens van IntoTheBlock onthulden een opvallende trend: whales (wallets die ten minste 0,1% van DOGE’s circulerende aanbod bezitten) hebben hun on chain activiteit verminderd sinds begin september.

image

Opvallend is dat de uitstroom uit wallets van grote holders is gedaald van 181 miljoen naar 17,4 miljoen DOGE, een afname van 80,5%. Ook zijn de dagelijkse instromen drastisch verminderd van 229 miljoen naar 28 miljoen DOGE. Als gevolg hiervan is de netto stroom van DOGE naar whale wallets gedaald tot 10,54 miljoen DOGE, een aanzienlijke viervoudige daling ten opzichte van de vorige dag.

Kortom, het gebrek aan activiteit van whales leidde ertoe dat Dogecoin een daling van 6% onderging ten opzichte van de slotkoers van de vorige dag op 1 september, wat de kansen op een herstel in wat typisch een volatiele maand is, verkleinde.

Te vroeg om conclusies te trekken?

On chain gegevens geven een duidelijk ‘NEE’. Hoewel grote DOGE holders hun dagelijkse activiteit hebben verminderd, analyseerden we on chain gegevens om de betrokkenheid van korte termijn holders bij de memecoin te beoordelen. 

image
Bron: Santiment

Niet verrassend daalde, op de dag van verhoogde whale instroom naar beurzen, het aantal dagelijks actieve wallets fors van 50.000 naar 22.000.

Over het algemeen hebben we opgemerkt dat verminderde whale activiteit en toenemende concurrentie van nieuwe meme tokens het herstel van DOGE kunnen belemmeren. Zonder een toename in de betrokkenheid van korte termijn handelaren, staat Dogecoin voor een mogelijke bearish trend, wat mogelijk dichter bij het vorige supportniveau van $0,081 zou kunnen brengen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu