Blockchain Stories
Bitcoin in september: Kan het de gebruikelijke daling doorbreken?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin in september: Kan het de gebruikelijke daling doorbreken?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft traditiegetrouw een moeilijke maand in september, vaak resulterend in negatieve rendementen voor handelaren. Ondanks deze sombere trend is de huidige voorspelling voor de BTC prijs verrassend optimistisch.

Er wordt een stijging van 30% verwacht tegen 1 oktober 2024. Maar zal dit optimistische vooruitzicht standhouden, of wacht Bitcoin opnieuw een moeilijke periode in de komende weken?

Moeite om boven $60.000 te blijven

Bitcoin heeft moeite gehad om boven de $60.000 te blijven. Op 27 augustus werd de munt nog afgewezen op dit psychologische niveau, waarna een snelle correctie van 10% volgde in de daaropvolgende twee dagen.

Deze daling zorgde ervoor dat $140 miljoen aan geleverde BTC longposities werd weggevaagd. Speculanten vragen zich nu af waarom Bitcoin niet door de $60.000 grens kan breken.

Ondanks deze uitdagingen suggereren on chain data anders. Santiment meldde dat er $4,2 miljard aan winsten uit cryptohandel is behaald. in augustus 2024.

Echter, transacties van whales; grote overdrachten ter waarde van $100.000 of meer zijn tot hun laagste niveau in bijna vier jaar gedaald. Dit suggereert dat grote spelers hun crypto vasthouden in afwachting van stijgende prijzen.

crypto trading winst overzicht augustus2024
Behaalde winst uit cryptohandel Bron: Santiment

On chain gegevens en hun betekenis

De beschikbaarheid van Bitcoin op exchanges is ook gedaald tot het laagste niveau in maanden. Normaal gesproken is dit een teken van optimisme; minder Bitcoin op exchanges betekent dat minder mensen het willen verkopen. In theorie kan dit de prijs opdrijven.

Er is echter een addertje onder het gras. Spot Bitcoin ETF’s, die naar verwachting ongekende institutionele instromen zouden brengen, hebben teleurstellende uitstroom gezien.

Sommige analisten merken op dat ETF uitstroom altijd een achterblijvende indicator is, omdat een bearish stemming na grote nieuwsgebeurtenissen zich later meestal reflecteert.

Toch voegt deze uitstroom meer onzekerheid toe aan de situatie, en handelaren blijven twijfelen of de beloofde institutionele vraag ooit werkelijkheid wordt.

bitcoin koersgrafiek augustus2024 1
Bitcoin handelt op een koers van $58.000 Bron: TradingView

De invloed van traditionele markten op Bitcoin

Daarbij komt dat de traditionele financiële wereld bijdraagt aan de huidige problemen van Bitcoin. Zorgen van traditionele financiële spelers veroorzaakten de afwijzing van $61.000 voor de crypto asset.

Hun hoge afhankelijkheid van technologiebedrijven, vooral AI gedreven bedrijven, baart hen zorgen. Dit heeft de somberheid vergroot, in overeenstemming met de marktverwachtingen voor een renteverlaging van 100% in september.

Recente prijsschommelingen van Bitcoin bewegen synchroon met de S&P 500 index, wat de steeds meer samenhangende aard van cryptocurrency en traditionele markten benadrukt. Dit kan betekenen dat de toekomst van Bitcoin gekoppeld is aan de algemene economische vooruitzichten, zowel ten goede als ten kwade.

bitcoin prijs gaat omhoog
BTC prijs verwacht te stijgen in oktober. Bron: CoinCodex.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

KuCoin stopt in Nederland: wat moet je nu doen met je crypto?

Pieter de Haan

Binance bevestigt lancering Telegram mini-game Moonbix

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu