Blockchain Stories
Altcoins in gevaar? Analist ziet afnemende interesse in Ethereum
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Altcoins in gevaar? Analist ziet afnemende interesse in Ethereum

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van crypto is het altijd spannend om te zien welke munt op een bepaald moment de meeste aandacht krijgt. Op dit moment lijkt Bitcoin (BTC) duidelijk de favoriet te zijn, terwijl altcoins, zoals Ethereum (ETH), achterblijven. Maar wat betekent dit voor de bredere altcoin markt?

Effect van Ethereum prestaties op altcoins

Ethereum heeft de laatste tijd niet goed gepresteerd. Dit kan grote gevolgen hebben voor andere altcoins. Laten we het vergelijken met een grote vijver vol vissen. Bitcoin is de grootste vis die de aandacht van alle andere vissen trekt.

Als Bitcoin actief is, ziet de hele vijver er levendig uit. Maar als Bitcoin stil ligt, zie je ook minder beweging bij de andere vissen. Dit is vergelijkbaar met ‘Bitcoin Season’ in de cryptowereld, waar BTC sterk presteert en altcoins achterblijven.

Onlangs meldde Quinn Thompson, oprichter van Lekker Capital, dat de interesse in ETH afneemt, vooral onder Amerikaanse ETF investeerders. Hij merkt op dat de huidige waarde van ETH niet aantrekkelijk genoeg is voor beleggers. Dit gebrek aan interesse kan ervoor zorgen dat de verwachte altcoin seizoen wordt uitgesteld.

Analyse van gegevens over ETH en BTC ETF volumes

Nieuwe gegevens laten zien dat er veel meer vraag is naar Bitcoin ETFs dan naar Ethereum ETFs. Sinds hun introductie hebben Bitcoin ETFs $17,5 miljard aan totale instroom gezien, terwijl ETH ETFs $477 miljoen aan uitstroom hebben genoteerd.

Dit verschil in vraag kan problematisch zijn voor de bredere cryptomarkt, omdat het wijst op een sterkere voorkeur voor Bitcoin.

Om dit beter te begrijpen, kunnen we de ETHBTC ratio vergelijken met een weegschaal. Als de waarde van Ethereum stijgt ten opzichte van Bitcoin, wint Ethereum gewicht ten opzichte van Bitcoin. Maar als de waarde daalt, verliest Ethereum terrein. De ETHBTC ratio heeft onlangs een jaarlijks dieptepunt van 0,040 bereikt, wat een slecht teken is voor altcoins.

Groei van stablecoins en impact op altcoin seizoen

Een ander belangrijk aspect om in de gaten te houden is de groei van stablecoins zoals USDT. Deze kunnen de stabiliteit van de markt verbeteren, vergelijkbaar met het toevoegen van ballast aan een schip.

Het stabiliseert de waarde van de markt, waardoor het voor investeerders aantrekkelijker wordt om in te stappen of te handelen. Ondanks de groei van stablecoins, zei Thompson dat deze vooral Solana ten goede komen, en niet zozeer Ethereum.

Volgens analisten van Coinbase is de dalende waarde van ETH te wijten aan verschillende factoren, waaronder het gebrek aan interesse van Amerikaanse ETF investeerders en het gebrek aan een duidelijke richting voor ETH. Dit alles draagt bij aan de huidige dominantie van Bitcoin en de zwakke prestaties van altcoins.

altcoin season bitcoin seasoin index
Altcoin Season Index. Bron: Blockchain Center

Met een Altcoin Season Index van 18 is het nog steeds een Bitcoin seizoen. De meeste altcoins, inclusief ETH, blijven achter bij BTC. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze dynamiek zich ontwikkelt en welke invloed het zal hebben op de bredere cryptomarkt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu