Blockchain Stories
Prestaties top crypto’s in augustus: Tron stijgt, Ethereum en Solana dalen fors
Altcoin Ethereum Nieuws

Prestaties top crypto’s in augustus: Tron stijgt, Ethereum en Solana dalen fors

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De maand augustus 2024 was allesbehalve stabiel voor de cryptomarkt. Terwijl sommige altcoins flinke klappen kregen, wist slechts 1 cryptomunt te profiteren van de volatiele omstandigheden. Hier is een overzicht van hoe enkele van de top altcoins zich deze maand hebben gedragen.

Ethereum en Solana dalen hard

Augustus was een zware maand voor Ethereum (ETH). De op een na grootste cryptomunt daalde maar liefst 21,23% en sloot de maand af op $2.484. De neerwaartse trend van Ethereum werd verergerd door onzekerheid rondom de bredere marktcorrectie die investeerders zenuwachtig maakte.

Solana (SOL), een andere populaire altcoin, had het ook moeilijk met een daling van 19,60%, waarmee de koers uitkwam op $133. De munt blijft echter een favoriet onder investeerders, ondanks de flinke daling in waarde.

Winnaars en verliezers: Tron en Toncoin

Niet alle cryptomunten hadden een slechte maand. Tron (TRX) wist zich als enige te onderscheiden met een indrukwekkende stijging van 21,39%, wat de munt naar $0,15 bracht. Deze groei wordt voornamelijk toegeschreven aan de lancering van SunPump en het toenemende gebruik van het netwerk voor het investeren in memecoins.

Aan de andere kant zag Toncoin (TON) een forse daling van 18,31% en eindigde de maand op $5,43. De daling kwam onverwachts doordat de CEO Pavel Durov in Frankrijk werd gearresteerd.

Overige cryptomunten: BNB, XRP en Dogecoin

BNB, de native munt van Binance, verloor 7,19% van zijn waarde en sloot de maand af op $524. Ondanks deze daling blijft BNB een van de sterkere altcoins op de markt, mede dankzij de solide positie van Binance in de cryptowereld.

XRP kende een iets kleinere daling van 6,44%, wat de prijs naar $0,56 bracht. XRP blijft echter een van de meest besproken munten, vooral vanwege de voortdurende rechtszaak met de SEC.

Dogecoin (DOGE), ooit de lieveling van de cryptomarkt, zag een daling van 15,64% en kwam uit op $0,099. Hoewel Dogecoin blijft bestaan als een populaire munt binnen de gemeenschap, heeft het moeite om zijn waarde te behouden in een markt die steeds serieuzer wordt.

Bitcoin: Ook een dip, maar nog steeds dominant

Bitcoin (BTC) bleef niet gespaard in deze volatiele maand en daalde met 8,52%, waardoor de munt afsloot op $58.384. Ondanks deze daling blijft Bitcoin de onbetwiste leider in de cryptomarkt, en veel analisten zien dit eerder als een gezonde correctie dan als een reden tot paniek.

Augustus 2024 was een maand van ups en downs voor de cryptomarkt. Terwijl Tron zich onderscheidde met een sterke stijging, hadden andere altcoins zoals Ethereum, Solana en Dogecoin het zwaar. De komende maanden zullen laten zien of deze trends zich doorzetten of dat er nieuwe kansen ontstaan in de markt. September wordt echter als een zware maand gezien voor crypto.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu