Blockchain Stories
Dogecoin trend: potentiële 10.000% stijging naar $10 in zicht
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin trend: potentiële 10.000% stijging naar $10 in zicht

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin, een van de meest opvallende altcoins binnen de cryptowereld, blijft investeerders verbazen met indrukwekkende rally’s tijdens bullmarkten. Deze krachtige prestaties hebben Dogecoin tot een favoriet gemaakt, en de huidige marktcyclus vormt daarop geen uitzondering.

Analisten verwachten dat de cryptomarkt in de komende maanden opnieuw een bullrun zal meemaken, wat kan resulteren in een aanzienlijke prijsstijging voor Dogecoin.

Groei van Dogecoin als voorkeurs altcoin

Door de jaren heen is Dogecoin uitgegroeid tot een prominente speler tijdens bullmarkten. Dit komt mede door zijn populariteit onder investeerders en de steun van invloedrijke figuren zoals Elon Musk. Maar wat maakt Dogecoin zo aantrekkelijk?

Het antwoord ligt in de herhaalde patronen van significante prijsstijgingen. Net zoals een rockster die tijdens bepaalde periodes het podium betreedt en een ongelooflijke show neerzet, heeft Dogecoin tijdens eerdere bullmarkten indrukwekkende prijsrally’s gekend.

Analyse van historische bullish grafiekformaties

Volgens crypto analist Dima James Potts zijn er terugkerende patronen in Dogecoin’s prijsgrafiek die toekomstige prijsstijgingen zouden kunnen voorspellen.

Potts identificeerde een interessant patroon vlak voor de bullmarkt van 2017: een kruising tussen de bodem van de bear markt en de top van de bull cyclus, wat leidde tot een rally van maar liefst 9.000%, waarbij de prijs steeg van $0,00009 naar $0,014.

Dit patroon herhaalde zich tijdens de volgende bull cyclus, die eindigde in 2021. Wederom was er een kruising van lijnen in de grafiek, gevolgd door een spectaculaire rally. Aangedreven door de steun van prominente figuren zoals Elon Musk, steeg de prijs van Dogecoin van minder dan $0,015 naar $0,7, een stijging van 18.000%.

Nu lijkt hetzelfde patroon zich opnieuw voor te doen. Potts is van mening dat dit een signaal is dat de prijs van Dogecoin klaar is voor een nieuwe rally.

Bovendien wijst hij op een terugkerende prijsstijging voor Dogecoin in het derde jaar van elke cyclus, wat suggereert dat de volgende bullrun waarschijnlijk in 2024 zal beginnen, met een grote rally in 2025.

De veelbelovende toekomst van Dogecoin

Op basis van eerdere bull cycli voorspelt Potts dat de prijs van Dogecoin aanzienlijk zal stijgen, met name in 2025. Hij gelooft dat de prijs $10 zou kunnen bereiken, een stijging van 10.000% ten opzichte van de huidige prijs van $0,09.

Mocht deze voorspelling uitkomen, dan zou dit aanzienlijke winst betekenen voor investeerders. Vergelijk het met het planten van een zaadje dat uitgroeit tot een enorme boom. In de eerste cyclus (2017) steeg de prijs van Dogecoin met 9.000%, en in de tweede cyclus (2021) met 18.000%.

Als deze trend zich voortzet, kunnen we een even indrukwekkende, zo niet grotere, prijsstijging in de derde cyclus verwachten.

Hoewel de wereld van cryptocurrency vaak onvoorspelbaar is, bieden patronen zoals die in de prijsgrafiek van Dogecoin hoop voor investeerders. De steun van invloedrijke figuren en de consistente patronen van prijsstijgingen suggereren dat Dogecoin nog steeds een groot potentieel heeft.

dogecoin koersgrafiek augustus2024
Dogecoin handelt op een koers van $0,09 Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu