Blockchain Stories
Dieptepunt in de Ethereum koers: Wat brengt de toekomst?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Dieptepunt in de Ethereum koers: Wat brengt de toekomst?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In 2024 heeft de Ethereum koers niet aan de verwachtingen voldaan. In plaats van samen met Bitcoin naar nieuwe hoogtes te stijgen, bleef de waarde steken en bereikte zelfs tijdens de rally niet de grens van $4.000.

Nu we in het derde kwartaal zijn beland, lijkt het erop dat de Ethereum koers voorlopig verwijderd blijft van nieuwe all time highs. Historisch gezien is dit kwartaal altijd al het moeilijkste geweest voor de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Bearish derde kwartaal van 2024: Een historisch overzicht

Het derde kwartaal, dat bestaat uit juli, augustus en september, is vaak bearish voor Ethereum. Dit blijkt uit gegevens van Coinglass, een website die sinds 2016 de maandelijkse rendementen van de altcoin bijhoudt.

Terwijl andere maanden over het algemeen betere rendementen tonen, scoren deze drie maanden vaak het laagst. Door de jaren heen zijn er meer rode dan groene maanden in het derde kwartaal.

Ter illustratie: in de afgelopen negen jaar sloot juli slechts drie keer positief af, tegenover zes negatieve maanden. Augustus vertoont hetzelfde patroon, met zes negatieve en drie positieve maanden. In de afgelopen acht jaar sloot september vijf keer negatief af, tegenover drie keer positief.

Dit resulteert in gemiddelde maandelijkse rendementen van respectievelijk +5,51%, +6,98% en -7,67%. De gemiddelde rendementen zijn zelfs consistent negatief.

Deze prestaties onderstrepen dat het derde kwartaal traditioneel het meest bearish is voor Ethereum. Ter vergelijking: Ethereum behaalde de hoogste rendementen in het eerste kwartaal van het jaar, met sterke prestaties die doorliepen in het tweede kwartaal.

Naarmate het jaar verder gaat, neigt de koers echter steeds meer naar een bearish trend.

Vooruitzichten voor Ethereum in toekomstige kwartalen

Als we de historische gegevens volgen en aannemen dat de Ethereum koers deze trend voortzet, is het onwaarschijnlijk dat we dit jaar nog significante herstelbewegingen zullen zien. De gegevens suggereren zelfs dat september moeilijker kan worden, met mogelijke verliezen.

Echter, het laatste kwartaal van het jaar zou enige verlichting kunnen brengen voor investeerders, aangezien de prijzen mogelijk weer beginnen te stijgen. Voor echt significante winst moeten we wachten tot het eerste kwartaal van 2025, wanneer Ethereum traditioneel zijn beste rendementen toont.

Als dit patroon zich voortzet, zou Ethereum in het tweede kwartaal van 2025 een nieuwe all time high kunnen bereiken, wat de koers boven de $5.000 zou brengen en een verdubbeling betekent ten opzichte van de huidige waarde.

Investeringsadvies tijdens bearish periodes

Voor investeerders is het cruciaal om rekening te houden met deze seizoensgebonden patronen in de cryptomarkt. Begrijp dat de huidige bearish trend van Ethereum deels te verklaren is door historische prestaties in het derde kwartaal.

Dit betekent niet dat de fundamentele waarde van Ethereum is veranderd, maar eerder dat de markt zich gedraagt volgens bekende patronen.

Vergelijk de prijsbeweging van Ethereum met het weer. Net zoals de dagen in de herfst korter worden, lijkt de prijs van Ethereum in het derde kwartaal te dalen.

ethereum koersgrafiek augustus2024 1
Ethereum handelt op een koers van $2.400. Bron: Tradingview

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu