Blockchain Stories
Solana vs Cardano in de blockchain race van 2024
Altcoin Blockchain Nieuws Solana

Solana vs Cardano in de blockchain race van 2024

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De blockchainwereld ontwikkelt zich razendsnel en twee platforms springen er in 2024 echt uit, namelijk Solana en Cardano. Beide platforms bieden unieke voordelen en zijn ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten te ondersteunen. Maar welke van deze twee heeft nu de grootste kans om te domineren?

Solana staat bekend om zijn hoge doorvoersnelheid en lage transactiekosten. Het maakt gebruik van een innovatief systeem voor besluitvorming genaamd Proof of History (PoH) in combinatie met Proof of Stake (PoS).

Deze technologie stelt Solana in staat om duizenden transacties per seconde (TPS) te verwerken. Dit maakt het platform bijzonder aantrekkelijk voor ontwikkelaars van dApps, vooral in de wereld van decentralized finance (DeFi), gaming en non-fungible tokens (NFTs).

Cardano daarentegen legt de nadruk op veiligheid en duurzaamheid. Het platform is gebaseerd op grondig onderzoek en gebruikt een PoS consensusmechanisme genaamd Ouroboros.

Cardano’s ontwikkelingsfilosofie richt zich op formele verificatie om de betrouwbaarheid en veiligheid van het netwerk te waarborgen. Hierdoor is het platform vooral geschikt voor toepassingen die hoge beveiliging en lange termijn betrouwbaarheid vereisen.

Prestatievergelijking in 2024

Dankzij het PoH mechanisme kan Solana transacties parallel verwerken, wat de doorvoersnelheid aanzienlijk verhoogt.

Met een capaciteit van maximaal 65.000 TPS is Solana ideaal voor toepassingen die snelle en kosteneffectieve transacties vereisen, zoals high frequency trading en gaming. De hoge doorvoer en lage kosten maken Solana een krachtige speler in de blockchainwereld.

Cardano bereikt schaalbaarheid door een gelaagde architectuur, waarbij de afwikkelingslaag transacties afhandelt en de computatielaag slimme contracten beheert.

Dit ontwerp voorkomt prestatieproblemen door beide functies gescheiden te houden. Bovendien verbetert het Hydra protocol de schaalbaarheid door meerdere sidechains toe te staan transacties onafhankelijk te verwerken. Dit maakt Cardano geschikt voor complexe toepassingen die zowel hoge beveiliging als schaalbaarheid vereisen.

cardano koersgrafiek augustus2024
Ada handelt op een koers van $0,35. Bron: TradingView

In de praktijk: Voorbeelden en analyses

Solana’s hoge doorvoersnelheid en lage kosten maken het platform uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Voorbeelden hiervan zijn Serum (een gedecentraliseerde exchange) en Star Atlas (een blockchain gebaseerd spel). Deze projecten laten zien hoe Solana grootschalige, prestatiegerichte toepassingen kan ondersteunen die snelle en goedkope transacties vereisen.

Cardano’s focus op formele verificatie en beveiliging maakt het platform ideaal voor toepassingen die hoge betrouwbaarheid vereisen, zoals supply chain management en identiteit verificatie.

Cardano’s partnerschappen met overheden en instellingen, vooral in ontwikkelingslanden, tonen het potentieel voor echte adoptie. De nadruk op duurzaamheid en schaalbaarheid zorgt ervoor dat Cardano een sterke kandidaat is voor langetermijngroei.

In 2024 zal de keuze tussen Solana en Cardano afhangen van de specifieke behoeften en prioriteiten van ontwikkelaars en gebruikers. Solana biedt uitstekende prestaties en snelheid, ideaal voor toepassingen met hoge frequentie.

solana koersgrafie augustus2024
Solana handelt onder een koers van $138 Bron: TradingView

Cardano daarentegen biedt hoge beveiliging en formele verificatie, wat het aantrekkelijk maakt voor toepassingen die betrouwbaarheid en vertrouwen vereisen.

Beide platforms zullen een belangrijke rol spelen in de evolutie van gedecentraliseerde technologie. Of je nu de snelweg van Solana of het stevige kasteel van Cardano kiest, de toekomst van blockchain ziet er veelbelovend uit.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu