Blockchain Stories
Coinbase getuige van eerste cryptotransactie tussen AI-bots
Coinbase Nieuws

Coinbase getuige van eerste cryptotransactie tussen AI-bots

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft recentelijk voor het eerst toezicht gehouden op een cryptotransactie die volledig werd uitgevoerd door kunstmatige intelligentiebots. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen binnen de sector om platforms te creëren die AI-bots in staat stellen transacties zelfstandig te verrichten. Armstrong beschouwt deze ontwikkeling als een cruciale stap voor AI-technologie die ‘nuttig werk wil doen.’

AI-bots verrichten hun eerste cryptotransacties

Tijdens de uitleg van deze baanbrekende transactie benadrukte Armstrong dat een AI-bot een geavanceerde bot is die geprogrammeerd is om specifieke taken te volbrengen. In dit geval had de ene AI-bot interactie met een andere AI-bot om AI-tokens te verwerven. Deze AI-tokens bestaan uit datasequenties die algoritmes in staat stellen te leren van de informatie die ze verwerken. Armstrong vat het samen met de woorden: “Ze gebruikten tokens om tokens te kopen.” De CEO van Coinbase benadrukt dat er nog steeds menselijk toezicht nodig is om dit soort transacties tussen kunstmatige intelligentiebots te kanaliseren.

Hij wees erop dat een van de redenen waarom AI-bots tot nu toe beperkt effectief zijn, komt door hun gebrek aan mogelijkheden om zelfstandig transacties uit te voeren. Zonder een functionele betaalmethode hebben deze agenten moeite met het uitvoeren van alledaagse taken, zoals het boeken van vliegtickets of hotels. Zelfs met het beheren van social media taken die verder gaan dan content creatie, zoals het promoten van berichten via betaalde advertenties.

Armstrong benadrukte: “AI-bots kunnen geen bankrekeningen openen, maar ze kunnen wel cryptowallets gebruiken. Nu kunnen ze USDC op het Base netwerk gebruiken om transacties uit te voeren met mensen, handelaren, of andere AI-bots. Deze transacties zijn direct, wereldwijd en kostenloos.”

Nieuwe platformen voor AI-transacties

De ontwikkelingen volgen op de lancering van nieuwe platformen door verschillende cryptobedrijven die zijn ontworpen om AI-bots in staat te stellen zelfstandig transacties uit te voeren. Een voorbeeld hiervan is Skyfire, een blockchain ontwikkelingsbedrijf dat in augustus een nieuw betaalplatform introduceerde. Dit platform stelt AI-bots in staat om autonoom geld uit te geven. Skyfire wijst elke bot een digitale portemonnee toe met een unieke identificatiecode, waarin bedrijven een vast bedrag kunnen storten dat ze willen dat de bot gebruikt. Hierdoor krijgt de AI-bot geen onbeperkte toegang tot een bankrekening.

Daarnaast biedt Skyfire klanten de mogelijkheid om limieten in te stellen voor de uitgaven van een AI-bot, zowel per transactie als over een langere periode. Wanneer een bot probeert meer uit te geven dan is toegestaan, wordt een menselijke gebruiker op de hoogte gebracht om de transactie te beoordelen. Skyfire biedt ook een dashboard aan waar gebruikers precies kunnen zien hoeveel en waar hun AI-bot geld uitgeeft.

Vooruitgang in kunstmatige intelligentie

De succesvolle cryptotransactie op Coinbase is een nieuwe stap in de evolutie van kunstmatige intelligentie. AI wordt steeds breder toegepast in verschillende sectoren, en het feit dat AI-bots nu ook in staat zijn om cryptotransacties uit te voeren, bevestigt de snelle vooruitgang van deze technologie. Of dergelijke mogelijkheden op korte termijn beschikbaar zullen zijn voor particuliere gebruikers, blijft voorlopig onduidelijk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu