Blockchain Stories
Bitcoin whales vs. diamond hands: Bullish of bearish toekomst?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin whales vs. diamond hands: Bullish of bearish toekomst?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt staat nooit stil. Investeerders krijgen nauwelijks een moment van rust, want de signalen uit de markt zijn vaak verwarrend. Moeten ze zich voorbereiden op een daling of optimistisch blijven over een opwaartse trend?

Aan de ene kant zien we grote spelers, de zogenaamde “whales,” die met hun acties paniek zaaien. Aan de andere kant zijn er de “diamond hands,” oftewel langetermijnbezitters die vertrouwen uitstralen. Ook de stabiliteit van de Bitcoin hash rate draagt bij aan het complexe plaatje.

Whales vs diamond hands

Whales in de cryptowereld zijn grote investeerders die aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin bezitten. Wanneer zij grote sommen verplaatsen naar exchanges zoals Binance, kan dit paniek veroorzaken onder kleinere investeerders.

Recentelijk zagen we een whale die 2.000 BTC naar Binance verplaatste, wat voor korte termijnangst zorgde. Hoewel zulke bewegingen niet altijd een verkoopgolf aankondigen soms worden ze gedaan voor beveiligingsdoeleinden zorgen ze vaak voor onrust.

Aan de andere kant hebben we de “diamond hands,” investeerders die hun Bitcoin voor lange perioden vasthouden, ongeacht marktvolatiliteit. Volgens recente data van IntoTheBlock is bijna een derde van alle Bitcoin al meer dan vijf jaar onaangeroerd gebleven.

Dit toont een sterk geloof in de toekomst van Bitcoin en geeft een positief signaal aan de markt.

Stabiliteit van de hash rate

Naast de acties van whales en diamond hands, is er ook de stabiliteit van de Bitcoin hash rate. Deze rate, die de rekenkracht meet die wordt gebruikt om Bitcoin te minen, bevindt zich op historisch hoge niveaus van ongeveer 650 EH/s.

bitcoin hashrate augustus2024
Bitcoin hash rate. Bron: Glassnode

Dit duidt erop dat miners vertrouwen hebben in de lange termijnwaarde van Bitcoin en blijven investeren in het beveiligen van het netwerk.

Historisch gezien gaat een stijgende hash rate vaak vooraf aan significante prijsschommelingen, hoewel dit geen gegarandeerde voorspeller is.

Toch kan de stabiele hash rate een teken zijn dat miners een toekomstige prijsstijging verwachten, wat investeerders enige geruststelling kan bieden te midden van de recente whale bewegingen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Dus, wat betekent dit alles voor de toekomst van Bitcoin? De gemixte signalen maken het moeilijk om een duidelijke voorspelling te doen.

De bewegingen van whales kunnen voor korte termijnvolatiliteit zorgen, maar de vastberadenheid van langetermijnbezitters en de stabiliteit van de hash rate wijzen op een sterk onderliggend vertrouwen in Bitcoin.

bitcoin koersgrafiek augusutus2024
Bitcoin handelt op een koers van $59.000 Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu