Blockchain Stories
Waarom is crypto vandaag gedaald? Marktsentiment speelt een rol
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Waarom is crypto vandaag gedaald? Marktsentiment speelt een rol

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 26 augustus daalde de totale cryptomarktkapitalisatie van $2,215 biljoen naar $2,040 biljoen de volgende dag. Dit betekende een daling van $215 miljard, wat bijna neerkomt op een verlies van 10% van de totale markt. Bepaalde tokens werden meer getroffen dan andere.

In de afgelopen 24 uur zijn de marktprijzen echter al begonnen te herstellen. Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) stegen respectievelijk met 3,8% en 6,8%. Maar wat kan verklaren waarom de cryptomarkt sinds de 26e is gedaald?

Gedrag van marktdeelnemers

De Tether dominantie grafiek meet de marktkapitalisatie van Tether als een aandeel van de totale cryptomarkt kapitalisatie. De grafiek liet zien dat USDT met 11% steeg vanaf maandag en een weerstandszone bereikte op 6%. Sindsdien is het percentage weer gedaald. De Tether dominantie en de cryptoprijsbewegingen zijn omgekeerd gerelateerd.

image
Bron: TradingView

Wanneer USDT stijgt, betekent dit dat meer investeerders en marktdeelnemers hun crypto omwisselen voor Tether, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen en een toename van de verkoopdruk. Dit is in de afgelopen uren afgenomen, en er werd een prijsstijging waargenomen bij de belangrijkste altcoins en voor Bitcoin.

image
Bron: CryptoQuant

De Tether reserves op beurzen zijn sinds begin augustus gestegen. Dit was een indicatie van toenemende koopkracht in de markt. Hoewel het moeilijk te voorspellen is wanneer de cryptoprijzen zullen beginnen te stijgen, toonde deze maatstaf aan dat er ruimte is voor groei.

Liquiditeit verklaart waarom crypto daalt

Het feit dat investeerders naar stablecoins verplaatsen, is een goede maatstaf voor het marktsentiment. Een andere manier om te bepalen waar de prijzen waarschijnlijk naartoe gaan, is door naar de liquidatiegrafieken te kijken.

image
Bron: Hyblock

Aangezien Bitcoin en Ethereum de grootste activa zijn en de prijsontwikkeling van de meeste grote altcoins een hoge positieve correlatie met hen heeft, hebben we besloten hun liquidatie heatmaps te onderzoeken.

Op 27 augustus zakte Bitcoin door meerdere korte termijn liquiditeitsclusters en bereikte snel de $58.000 liquiditeitspool. Sindsdien is het gestabiliseerd, maar liquiditeit blijft een belangrijke drijfveer voor prijsbewegingen.

image
Bron: Hyblock

Ethereum zag ook een dichte cluster van liquidatieniveaus raken op $2.490, maar ETH bleef dalen en bereikte de $2.415 zone. Op het moment van schrijven lijkt het op weg naar de $2.600 liquiditeitsband.

Marktsentiment en liquiditeit

Liquiditeit en marktsentiment waren de belangrijkste factoren achter de recente daling van crypto. Deze beweging veroorzaakte miljoenen dollars aan liquidaties, en de cryptomarkt zou de komende dagen kunnen consolideren. Als het sentiment verbetert, kan dit leiden tot een nieuwe rally in de prijzen. Toch blijft de volatiliteit hoog, en moeten beleggers voorzichtig blijven navigeren in deze fluctuerende marktomstandigheden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu