Blockchain Stories
Polygon daalt 20% in een week, dit gebeurd er!
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon daalt 20% in een week, dit gebeurd er!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) lijkt de laatste week van augustus met een negatieve waarde te eindigen, met een daling van ongeveer 20% in waarde over de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven handelde MATIC rond de $0,425.

Opmerkelijk genoeg kende MATIC halverwege augustus een sterke bullish rally en brak uit zijn twee maanden durende consolidatiefase, zelfs terwijl Bitcoin moeite had om steun van de bulls vast te houden. 

Volgens onze analyse kan sterke interesse van whales de rally van MATIC in augustus hebben aangedreven, waardoor de token het weerstandsniveau van $0,58 testte. Maar het was niet de eerste keer dat whales MATIC te hulp kwamen. Wijst dit op een verborgen patroon?

Whales hebben een dominant aandeel in MATIC’s voorraad

Het is geen verrassing dat de wilde schommelingen van Bitcoin vaak de richting bepalen voor altcoins en hun waarde beïnvloeden. Toch heeft MATIC, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, regelmatig aangetoond dat zijn prijs afwijkt van de bredere markttrends. 

image
Bron: CoinMarketCap

Gedreven door deze afwijking onderzochten wij de activiteiten van grote holders om te bepalen of strategische factoren de reden waren achter dit verschil.

Grote holders beheersen een aanzienlijk aandeel van de circulerende voorraad van MATIC, die in totaal 9,9 miljard bedraagt. De grafiek hierboven laat zien dat whales meer dan 6 miljard van die voorraad in handen hebben, wat neerkomt op ongeveer 70% van het totaal. 

Deze concentratie van bezittingen heeft een aanzienlijke impact op de marktdynamiek van de token. Dus, is dat ook nu gebeurd?

We merkten op dat MATIC in december een rally doormaakte waarbij het bijna het plafond van $1 bereikte met een stijging van 25%, ondanks een netto instroming van $14 miljoen. Dit wees erop dat, ondanks de marktdruk door de daling van BTC, de prijs van MATIC sterk bleef, waarschijnlijk doordat whales de verkoopdruk absorbeerden.

image
Bron: Coinglass

In een verrassende ontdekking vonden we ook dat een wallet, gekoppeld aan een top MATIC whale, ongeveer 36% van de totale circulerende voorraad bezit, met een saldo van 3,6 miljard tokens. 

Dit benadrukt dat een enkele whale een enorm deel van MATIC’s voorraad beheert, wat de prijs mogelijk beïnvloedt.

Dalende trend en mogelijke verklaringen

Daarnaast heeft MATIC de afgelopen week een dalende trend laten zien, met een daling van meer dan 20% vanaf de eerdere prijs van $0,58. 

Zoals te zien is in de grafiek hierboven, kan de netto instroming van $11 miljoen, wat aangeeft dat er meer MATIC naar beurzen werd gestuurd, hebben bijgedragen aan de prijsdaling. Dit zou mogelijk veroorzaakt kunnen zijn door Bitcoin die onder de $60.000 zakte.

Of, het kan ook suggereren dat whales hun bezittingen aan het verkopen zijn. Welke van de twee is het?

Stakeholders Twijfelen aan Herstel van MATIC

Volgens onze analyse leek de perpetuele markt voor MATIC twijfelachtig over het herstelpotentieel, wat de voorzichtige stemming weerspiegelt die heerst binnen de bredere markttrends. 

image
Bron: Coinglass

Daarnaast is de Open Interest (OI) van MATIC in de afgelopen 24 uur met 7% gedaald. Deze daling suggereert dat, na bredere markt paniek, toekomstige handelaren hun posities hebben gesloten.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu