Blockchain Stories
Om deze redenen wordt september een zware maand voor crypto
Cryptomarkt Update Nieuws

Om deze redenen wordt september een zware maand voor crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente videoanalyse op het YouTube-kanaal Investing Made Simple waarschuwt een analist voor een mogelijke aanzienlijke daling van de cryptomarkt in september, met name voor altcoins. Hij bespreekt de effecten van de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve (Fed) en de historische prestaties van de markt in deze maand.

De impact van de eerste renteverlaging van de Fed in september

De analist wijst op de aankomende renteverlaging door de Fed in september, wat een belangrijke gebeurtenis is in de huidige economische cyclus. Hoewel renteverlagingen vaak als positief worden gezien voor de markten, benadrukt hij dat de eerste verlaging ook kan duiden op toekomstige economische problemen. Dit betekent dat de eerste renteverlaging mogelijk niet het gewenste effect zal hebben op de cryptomarkt, maar juist een voorbode kan zijn van een neerwaartse trend.

Historisch gezien hebben markten namelijk vaak sterke dalingen doorgemaakt na eerdere renteverlagingen, waaronder tijdens de financiële crisis van 2008. De analist merkt op dat de huidige situatie, waarin de rente lange tijd hoog is geweest, overeenkomsten vertoont met eerdere periodes die uiteindelijk resulteerden in een financiële crisis. Op X wordt er al druk gespeculeerd.

Bitcoin en de verwachte volatiliteit

De analist bespreekt verder de prestaties van Bitcoin, dat onlangs steeg naar $65.000 in anticipatie op renteverlagingen, maar weer terugviel naar $57.900 voordat het opnieuw boven de $60.000 uitkwam. Hij wijst erop dat Bitcoin al zes maanden aan het consolideren is in een prijsklasse tussen $57.000 en $70.000, wat wijst op mogelijke volatiliteit in de nabije toekomst. Ali Martinez, een andere marktanalist, waarschuwt voor mogelijke verdere dalingen met belangrijke steunpunten rond $58.000 en $57.200. Dit roept de vraag op of de geschiedenis zich zal herhalen met een neerwaartse trend, of dat Bitcoin erin zal slagen om de negatieve effecten te ontwijken.

September: een zware maand voor crypto

September wordt traditioneel gezien als een moeilijke maand voor de cryptomarkt. Terwijl de meeste andere maanden over het algemeen positieve trends laten zien, is september historisch gezien consistent ondermaats, wat de analist ertoe brengt te spreken over een mogelijke ‘Red Timber’, een periode van aanzienlijke marktverliezen. Het goede nieuws is dat het vierde kwartaal doorgaans een herstel laat zien, met sterke prestaties in oktober, november en december. Hoewel september dus uitdagend kan zijn, zou het ook de weg kunnen vrijmaken voor een mogelijke rally later in het jaar.

De vooruitzichten voor altcoins: een mogelijke heropleving

Ondanks de sombere vooruitzichten voor september, ziet de analist hoop aan de horizon voor altcoins. Hij kijkt hierbij naar de Ethereum-Bitcoin grafiek, die als een indicator fungeert voor de bredere altcoinmarkt. Hoewel Ethereum tot nu toe achterloopt op Bitcoin, suggereert de analist dat dit binnenkort zou kunnen veranderen. Door eerdere marktcycli te analyseren, ziet hij een patroon waarbij Ethereum en andere altcoins na een lange daling een dieptepunt bereiken, om daarna krachtig terug te veren. Hij verwacht dat dit dieptepunt mogelijk in september zal plaatsvinden, wat kan leiden tot een nieuw altcoinseizoen waarin Ethereum en andere altcoins beter presteren dan Bitcoin.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Singapore onderzoekt overtredingen bij verkoop van Worldcoin accounts

Julian Smits

Analist voorspelt grote daling altcoins eind 2024

Julian Smits

Bitcoin zakt fors: Gaat de neerwaartse trend doorzetten?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu