Blockchain Stories
Ethereum vormt eerste bullish divergence in 2 jaar
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum vormt eerste bullish divergence in 2 jaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) vertoont tekenen van een prijsomkering op het moment van schrijven, met een bullish divergence die zich aftekent op de dagelijkse tijdsframe. 

Dit markeert de eerste bullish divergence voor ETH in meer dan twee jaar. Michaël van de Poppe, een crypto analist, merkte recent op:

Dit zijn goede signalen op de markten, aangezien $ETH zijn eerste bullish divergence in de dagelijkse tijdsframe in meer dan twee jaar heeft gevormd.

Hij stelde ook de kritische vraag:

Zal dit het daadwerkelijke omkeringssignaal zijn?

Technische indicatoren wijzen op mogelijke prijsbeweging

Op het moment van schrijven handelde Ethereum op $2.527, wat een daling van 0,99% weerspiegelde in de afgelopen 24 uur en een daling van bijna 5% in de afgelopen week. 

Ondanks deze recente dalingen wijzen technische indicatoren op een mogelijke verschuiving. De Bollinger Bands vernauwen zich, wat vaak aangeeft dat er een significante prijsbeweging op komst kan zijn.

ETH handelde onder de middelste Bollinger Band op het moment van schrijven, wat suggereert dat het asset nog steeds onder bearish momentum staat. 

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator liet zien dat de MACD lijn onder de signaallijn bleef, waarbij beide in negatief terrein bewogen. 

Hoewel dit op aanhoudende bearish druk wees, onthulde het histogram een lichte verzwakking, wat zou kunnen duiden op de vroege stadia van een mogelijke omkering of consolidatie.

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven stond de Relative Strength Index (RSI) op bijna 40, wat zich in oververkocht gebied bevindt. 

Dit betekent dat, hoewel de verkoopdruk aanhoudt, er een kans voor kopers kan zijn om de markt te betreden, wat mogelijk kan leiden tot een kortstondige opleving.

Macro economische invloeden

Macro economische factoren kunnen ook een rol spelen in een mogelijke prijsstijging van Ethereum. De verwachting is dat de Federal Reserve in september de rentetarieven zal verlagen en mogelijk doorgaat met verdere verlagingen, gedreven door afnemende inflatie en economische onzekerheid. 

Een verlaging van de rentetarieven maakt risicovollere activa zoals cryptocurrencies doorgaans aantrekkelijker, aangezien de aantrekkingskracht van veilige haven activa zoals de Amerikaanse dollar afneemt.

image
Bron: CME

Historisch gezien hebben renteverlagingen geleid tot een toename van kapitaal instromen in de cryptomarkt, aangezien beleggers op zoek gaan naar hogere rendementen in alternatieve activa. 

Gezien het gevestigde ecosysteem van Ethereum en de toenemende adoptie, zou de crypto een belangrijke begunstigde kunnen zijn van deze verschuiving in beleggerssentiment. 

Een dergelijke houding van de Federal Reserve zou de Amerikaanse dollar kunnen verzwakken, wat verdere stijgende druk op de prijs van ETH zou kunnen uitoefenen.

Groei vooruitzichten van Ethereum

On chain data ondersteunen ook een positieve vooruitblik voor Ethereum. Volgens DefiLlama was de Total Value Locked (TVL) in op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen $46,970 miljard op het moment van schrijven. 

Daarnaast zag het netwerk een 24 uurs transactievolume van $1,15 miljard, met instromen van $2,45 miljoen.

Het aantal actieve wallets in de laatste 24 uur was 390.291, samen met 64.790 nieuwe wallets, wat een aanhoudende gebruikersbetrokkenheid en netwerkactiviteit aantoont. 

Er is dus sprake van blijvende interesse in het Ethereum netwerk, wat de prijs van het asset in de komende maanden zou kunnen ondersteunen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu