Blockchain Stories
Elon Musk wint rechtszaak manipulatie Dogecoin: gaat de prijs stijgen?
Altcoin Dogecoin Nieuws

Elon Musk wint rechtszaak manipulatie Dogecoin: gaat de prijs stijgen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Elon Musk en zijn bedrijf Tesla zijn vrijgesproken in een rechtszaak waarin ze werden beschuldigd van het manipuleren van de waarde van de cryptomunt Dogecoin, wat volgens de aanklagers leidde tot een verlies van 258 miljard dollar voor investeerders.

De rechtszaak, aangespannen door deze groep investeerders, werd op 29 augustus verworpen door rechter Alvin Hellerstein van de Amerikaanse districtsrechtbank van New York. Rechter Hellerstein oordeelde dat de investeerders verschillende “materiële onjuiste voorstellingen” hadden gegeven over Musks uitspraken op Twitter over Dogecoin. Musk had onder andere getweet dat hij de ‘CEO van Dogecoin’ zou worden en suggereerde zelfs dat hij een ‘letterlijke’ Dogecoin met een SpaceX raket naar de maan zou sturen.

De rechter stelde dat deze uitspraken van Musk niet op feiten waren gebaseerd en meer gericht waren op ambitie dan op realiteit. Hij benadrukte dat geen enkele redelijk denkende investeerder deze uitspraken serieus had kunnen nemen. De rechter noemde de opmerkingen van Musk ‘aspirationele opschepperij’ en vond dat de aanklagers onvoldoende bewijs hadden geleverd om hun claims te ondersteunen.

Investeerders klagen Elon Musk aan

In juni 2022 besloot een groep teleurgestelde Dogecoin investeerders een rechtszaak aan te spannen tegen Musk en Tesla, waarbij zij een schadevergoeding eisten van maar liefst 258 miljard dollar. Ze beschuldigden Musk ervan de prijs van Dogecoin met meer dan 36.000% te hebben opgedreven over een periode van twee jaar, om deze vervolgens te laten instorten. Ze beweerden ook dat Elon Musk zijn positie als rijkste man ter wereld had misbruikt om wat zij omschreven als een ‘Dogecoin piramidespel’ te leiden en te manipuleren.

In reactie op deze beschuldigingen diende Musk op 31 maart een verzoek in om de rechtszaak te laten seponeren. Zijn advocaten omschreven de claims en de eis voor 258 miljard dollar als een ‘fantastische fictie’ en een poging om aandacht te trekken. Ze stelden dat de aanklagers geen concrete bewijzen hadden om hun beschuldigingen te ondersteunen.

Rechter Hellerstein oordeelde uiteindelijk dat de aanklachten tegen Musk ongegrond waren en dat zijn uitspraken over Dogecoin niet serieus konden worden genomen als feitelijke beweringen. Volgens de rechter waren Musks opmerkingen eerder bedoeld om hype te genereren dan om objectieve informatie te verschaffen.

Wat gebeurt er met de prijs van Dogecoin?

Ondanks het nieuws van de uitspraak en de verwerping van de zaak, was er geen significante invloed op de prijs van Dogecoin. Direct na de uitspraak op 29 augustus bleef de waarde van Dogecoin nagenoeg ongewijzigd, met slechts een minimale stijging van 0,1% in de afgelopen 24 uur. Op dit moment wordt Dogecoin verhandeld voor ongeveer $0,10, wat een daling van 20% vertegenwoordigt ten opzichte van de voorgaande maand.

De populariteit van Dogecoin kreeg een grote impuls toen Elon Musk op 2 april 2019 voor het eerst over de munt tweette. In die tweet noemde hij Dogecoin zijn favoriete cryptomunt en beschreef hij deze als ‘best cool.’ Sindsdien hebben zijn tweets herhaaldelijk gezorgd voor schommelingen in de waarde van de munt, wat leidde tot de rechtszaak die uiteindelijk werd afgewezen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu