Blockchain Stories
Burn rate van Shiba Inu stijgt plotseling tot 139.103%, maar waarom?
Altcoin Nieuws

Burn rate van Shiba Inu stijgt plotseling tot 139.103%, maar waarom?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kraken, een prominente Amerikaanse cryptocurrency exchange, heeft zijn diensten uitgebreid door Shiba Inu (SHIB) toe te voegen als nieuwe onderpandoptie voor futurescontracten. Deze toevoeging stelt handelaren in staat om SHIB te gebruiken als onderpand, naast Dogewhifhat (WIF) en Bonk (BONK), om toegang te krijgen tot meer dan 200 eeuwigdurende futurescontracten.

Om van deze nieuwe mogelijkheid gebruik te maken, moeten handelaren hun SHIB tokens overzetten van hun spotwallet naar hun futureswallet. Kraken biedt de mogelijkheid om meerdere collaterale valuta’s in één wallet te storten. Dit omvat fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro, maar ook stablecoins, Bitcoin en diverse altcoins.

Hoofdontwikkelaar Shiba Inu is enthousiast

Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, sprak zijn enthousiasme uit over de toevoeging van SHIB als onderpandoptie op Kraken. Hij benadrukte dat dit een belangrijke stap is voor de memecoin, aangezien het handelaren in staat stelt om hun futuresposities op de exchange te versterken.

Opvallend is dat de introductie van SHIB als onderpand samenviel met een aanzienlijke stijging van de burn rate van de token. Dit mechanisme is ontworpen om de hoeveelheid SHIB in omloop te verminderen, waardoor er een deflatoire druk ontstaat. Volgens het officiële verbrandingsportaal steeg de burn rate in de afgelopen 24 uur met maar liefst 139.103%, wat resulteerde in het verwijderen van meer dan 96 miljoen Shiba Inu tokens uit circulatie.

Daarnaast toonde data van IntoTheBlock een stijging van 64% in grote transacties van meer dan $100.000, terwijl het aantal dagelijks actieve adressen met 14% toenam. Deze cijfers suggereren een groeiende interesse en activiteit rond SHIB, wat kan bijdragen aan de verdere adoptie en waarde van de token.

Kraken voegt steeds meer opties toe

Kraken blijft zijn aanbod aan collateral opties uitbreiden. In augustus 2022 voegde het platform ADA (Cardano) toe als onderpand. Desondanks zijn er nog steeds tokens die niet als onderpand worden geaccepteerd en moeten worden omgezet naar een ondersteunde valuta voordat ze gebruikt kunnen worden voor futurescontracten.

Het platform biedt zowel single-collateral als multi-collateral futures contracten aan, waardoor gebruikers flexibel kunnen kiezen welke strategie het beste bij hen past. Om te beginnen met handelen, moeten gebruikers eerst hun collateral storten in hun futureswallet, waarna ze een contract kunnen selecteren en een order kunnen plaatsen.

Versterkte positie Shiba Inu

De introductie van SHIB op Kraken is geen nieuwe ontwikkeling. De token werd al eind 2021 op het platform genoteerd na een succesvolle campagne van de Shiba Inu community om de token op grote beurzen beschikbaar te maken. De recente uitbreiding naar het gebruik van SHIB als onderpand voor futurescontracten markeert echter een belangrijke evolutie in de rol van de token binnen het crypto-ecosysteem.

Het versterkt niet alleen de positie van SHIB in de markt, maar biedt handelaren ook nieuwe mogelijkheden om hun investeringsstrategieën te diversifiëren en te optimaliseren. Shiba Inu wordt tot op de dag van vandaag omschreven als een memecoin, maar heeft zijn vaste waarde op de cryptomarkt inmiddels meerdere keren bewezen. De munt wordt op het moment van schrijven verhandels voor $0.00001440.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu