Blockchain Stories
Wisselende resultaten voor Bitcoin en Ethereum ETF’s
Altcoin Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Wisselende resultaten voor Bitcoin en Ethereum ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s lijken elkaars tegengewicht te zijn. Zodra de Bitcoin ETF’s aan momentum winnen, lijken de Ethereum ETF’s even pas op de plaats te moeten maken. En vice versa. Daar was ook gister, 28 augustus, weer sprake van. Daar waar één van beide soorten ETF’s groene cijfers noteerde, was het voor de andere ETF even behelpen.

Positief resultaat voor Ethereum ETF’s

Voor de Ethereum ETF’s was het, wederom, een positieve dag. De dag werd afgesloten met een netto instroom van $5,9 miljoen. Een relatief kleine instroom in vergelijking met de uitstroom in de afgelopen 9 dagen. In die 9 dagen was er namelijk sprake van een uitstroom van $115 miljoen. Desalniettemin lijkt dit een teken te zijn dat de Ethereum ETF’s zich weten te herstellen.

Uiteraard houdt dit een direct verband met de Ethereum koers. Vandaag staat de Ethereum koers alweer in het groen, terwijl gister ook een relatief positieve dag was. Daar was ETH ook hard aan toe, aangezien de koers in de afgelopen 5 dagen met bijna 9% daalde. Deze daling lijkt nu een halt toegeroepen te zijn, mede door de overtuigende cijfers van NVIDIA. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de kwartaalcijfers van NVIDIA voor stijgende cryptokoersen gaan zorgen. Daar kan Ethereum ook optimaal van gaan profiteren!

Negatief resultaat voor Bitcoin ETF’s

Gister schreven wij dat de 8-daagse positieve streak van Bitcoin ten einde was. Op 27 augustus moesten de Bitcoin ETF’s genoegen nemen met een uitstroom en daar was ook gister sprake van. Het ging om een uitstroom van meer dan $105 miljoen op 28 augustus.

Deze uitstroom bij de Bitcoin ETF’s kan op meerdere manieren uitgelegd worden. Zo is het goed mogelijk dat deze daling verband houdt met de eerdere daling van Bitcoin. De Bitcoin koers maakte over de afgelopen 5 dagen namelijk een daling van meer dan 7% door. Deze daling uit zich nu dus ook in de Bitcoin ETF cijfers.

Daarnaast kan deze daling als een ‘tijdelijke’ correctie gezien worden. De 8-daagse record streak van de Bitcoin ETF’s was indrukwekkend, maar kon uiteraard niet voor altijd aangehouden worden.

Daarbovenop komt dat er toch enige onrust in de cryptomarkt is. Dit heeft te maken met verschillende publicaties vanuit Amerika, de potentiële renteverlaging in Amerika en talloze andere factoren. Deze factoren spelen mogelijk de onrustige investeerders in de kaart. Zij besluiten wellicht om tijdelijk hun geld uit de ETF’s of crypto te halen.

Al met al is het opvallend dat de Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s continu anders presteren. Het komt bijna niet voor dat beide ETF’s een positieve dag tegelijkertijd doormaken. Dit maakt het voor ons uiteraard wel interessant om beide ETF’s goed in de gaten te houden, zoals ook veel crypto analisten doen. Op X valt op dat veel crypto analisten nog steeds vol lof over bijvoorbeeld de Bitcoin ETF’s zijn. Deze analist legt bijvoorbeeld de link tussen de NVIDIA investeringen en Bitcoin ETF’s.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto whales zijn opvallend actief; wat betekent dit?

Scott

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu