Blockchain Stories
R. Kiyosaki spreekt zijn financiële zorgen uit
Bitcoin Nieuws

R. Kiyosaki spreekt zijn financiële zorgen uit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

R. Kiyosaki is de wereldberoemde schrijver van het boek Rich Dad Poor Dad. Een boek waarin hij op een indrukwekkende manier de verschillen op het gebied van financiële lessen beschrijft. Zelf is hij ook een begenadigd investeerder die onder meer in Bitcoin gelooft. Tegelijkertijd deelt hij op zijn X-account met enige regelmaat zijn bevindingen en visie. In zijn meest recente tweet spreekt hij zijn financiële zorgen uit. Wat betekent dit precies voor Bitcoin en crypto?

Zorgen over financiën in Amerika

R. Kiyosaki eindigt bovenstaande tweet met de zin ‘We are all in critical financial times’. Oftewel: het zijn kritieke en zorgwekkende financiële tijden. Daarmee doelt R. Kiyosaki met name op de financiële situatie in Amerika. Dit is de grootste economie ter wereld en is daardoor van grote invloed op de gehele wereldeconomie. Volgens deze bekende investeerder schort het momenteel aan van alles in de Amerikaanse markt én politiek.

Hij stelt onder meer dat de Amerikaanse politici niet doen wat ze moeten doen. Ook stelt hij dat de Amerikaanse politici niet doen wat ze zeggen. Hij geeft dit in zijn tweet overigens op een vrij ludieke en geestige manier aan, maar het is allesbehalve dat. Volgens Kiyosaki leven we in een kritieke tijd wat betreft financiën. Iets waar we ons in principe met z’n allen druk over zouden moeten maken.

Amerika heeft er een handje van om zich met van alles en nog wat te bemoeien. Kijk maar eens naar de torenhoge uitgaven van het land aan oorlogen wereldwijd. Of deze inmenging van Amerika terecht is, laten we in dit artikel in het midden. Wat we wel graag aan willen stippen, is de torenhoge staatsschuld van Amerika. Deze schuld is alleen maar verder aan het oplopen en kan volgens Kiyosaki zomaar het einde van het huidige monetaire stelsel betekenen.

Kiyosaki waarschuwt ervoor dat de Amerikaanse dollar zijn waarde volledig kan verliezen. Deze waarschuwing heeft niet alleen met de politiek te maken, maar ook met de afgelopen periode. Met name in de afgelopen maand daalde de waarde van de Amerikaanse dollar al flink. Mocht deze daling zich doorzetten, raken alle Amerikanen een deel van hun vermogen kwijt. Zij kunnen hierdoor minder uitgeven, waardoor de gehele wereldeconomie in een recessie terecht gaan komen.

Zover is het uiteraard nog (lang) niet, maar het is wel goed om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Je kunt hier ook op een slimme manier op inspelen, bijvoorbeeld door in Bitcoin te investeren. De waarde van Bitcoin staat namelijk volledig los van de waarde van de Amerikaanse dollar. Het is daardoor één van de beste middelen/manieren om je vermogen te beschermen tegen de aanzienlijke waardedaling van de Amerikaanse dollar.

Dit is overigens ook de oplossing die door Kiyosaki aangedragen wordt. Van hem is al langere tijd bekend dat hij volledig in Bitcoin gelooft en dat hij zelf ook in Bitcoin geïnvesteerd heeft. Bitcoin is volgens hem zelfs dé manier om miljonair te kunnen worden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu