Blockchain Stories
NVIDIA boekt miljardenomzet, analisten voorspellen cryptomarktstijging
Cryptomarkt Update Nieuws

NVIDIA boekt miljardenomzet, analisten voorspellen cryptomarktstijging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In het midden van de stagnerende zijwaartse beweging van Bitcoin (BTC), groeit de hoop op een opwaartse trend dankzij het winstverslag van NVIDIA. Vooraanstaande cryptoanalisten verwachten dat dit rapport een aanzienlijke invloed zal hebben op de cryptomarkt. Of het verslag nu positief of negatief uitvalt, het zal vermoedelijk vergelijkbare effecten hebben op de industrie. Inmiddels is het langverwachte NVIDIA rapport verschenen.

Analist voorspelde positief NVIDIA verslag

Voor de publicatie van het NVIDIA rapport legde de invloedrijke cryptoanalist, Doctor Profit, uit dat de hele markt in afwachting was van de cijfers van NVIDIA. Hij benadrukte dat een resultaat dat afwijkt van de verwachtingen een grote impact zou hebben op zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt. Doctor Profit voorspelde positieve cijfers.

Nu het NVIDIA rapport is uitgebracht, heeft het optimisme onder aandelen- en cryptohouders een nieuwe impuls gekregen. Zoals in het persbericht het bedrijf te zien is, zijn de NVIDIA inkomsten inderdaad positief, precies zoals Doctor Profit had voorspeld.

Uit het bericht blijkt dat de omzet van NVIDIA in het tweede kwartaal $30,04 miljard bedroeg, wat boven de geschatte $28,9 miljard ligt. Er wordt ook opgemerkt dat er winstneming plaatsvond, omdat velen al goede cijfers hadden verwacht. De post vervolgt dat de NASDAQ waarschijnlijk een sterke stijging zal doormaken, gevolgd door Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Sterke groei door verkoop van computerchips voor AI

De omzet van NVIDIA blijft stijgen, met een groei van 122% op jaarbasis in het afgelopen kwartaal, na drie opeenvolgende periodes van meer dan 200% jaar-op-jaargroei.De nettowinst is meer dan verdubbeld naar $16,6 miljard, oftewel 67 cent per aandeel, vergeleken met $6,18 miljard, of 25 cent per aandeel, in dezelfde periode vorig jaar.

NVIDIA profiteert vooral van de aanhoudende belangstelling voor kunstmatige intelligentie. De aandelen van NVIDIA zijn dit jaar al met meer dan 150% gestegen, na een stijging van bijna 240% in 2023. De marktkapitalisatie overschreed onlangs de $3 miljard en NVIDIA werd kortstondig het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld, al staat het nu weer op de tweede plaats achter Apple.

De omzet in NVIDIA’s datacenterdivisie, waaronder zijn AI-processors, steeg met 154% ten opzichte van een jaar eerder tot $26,3 miljard, wat goed is voor 88% van de totale omzet. Niet al die verkopen zijn echter AI-gerelateerd. NVIDIA meldde dat $3,7 miljard van de inkomsten afkomstig was van de netwerkproducten van het bedrijf.

Groeiende optimisme binnen de cryptogemeenschap

De berichten eindigen met de nadruk dat alle houders zullen profiteren, mits ze geduld hebben. Zelfs Doctor Profit gaf aan dat de winst van NVIDIA de verwachtingen overtrof en is tevreden dat zijn voorspelling opnieuw juist bleek te zijn.

Dit nieuws, samen met de vrijlating van Pavel Durov op borgtocht, zou een positieve invloed kunnen hebben op Bitcoin en andere cryptoprijzen. Toch moeten deze sentimenten zich nog vertalen naar concrete prijsstijgingen. Mogelijk houdt Durovs aanstaande proces de verwachte stijging nog tegen. Doctor Profit voegt daaraan toe dat de echte stijging pas zal plaatsvinden als market makers geloven dat handelaren hun energie hebben uitgeput.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu