Blockchain Stories
Bitcoin verwachting: Expert voorspelt $100.000 binnen 3 maanden
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin verwachting: Expert voorspelt $100.000 binnen 3 maanden

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft recent een turbulente periode doorgemaakt. Na een scherpe daling eerder deze maand tot $49.000, herstelde de grootste cryptocurrency tot $58.700. Toch blijft de vrees voor een nieuwe crash onder investeerders bestaan.

De voorspelling van Timothy Peterson

Marktexpert Timothy Peterson voorspelt dat Bitcoin binnen drie maanden kan stijgen naar $100.000. Zijn prognose is gebaseerd op een bijzondere indicator in verband met high yield bonds (HYG).

Peterson merkte op dat wanneer Bitcoin ondergewaardeerd is ten opzichte van HYG, het vaak binnen de volgende drie maanden beter presteert. Omgekeerd kan een overwaardering ten opzichte van high yield bonds duiden op een mogelijke prijsdaling.

Een recent rapport van Cane Island Digital Research toont aan dat de huidige HYG/BTC ratio van 25% wijst op een mogelijke prijsstijging van 60% voor Bitcoin. Als de prijs rond de $60.000 blijft, zou Bitcoin tegen november naar schatting $109.000 kunnen waard zijn.

Waarschuwingen voor toenemende volatiliteit

Ondanks deze optimistische voorspelling zijn er ook waarschuwingen voor toenemende marktvolatiliteit. Onderzoeksfirma CryptoQuant heeft vastgesteld dat de recente daling van 20% ertoe heeft geleid dat veel kortetermijnbezitters hun Bitcoin verkochten zodra de prijs weer op hun break even punt kwam. Dit gedrag creëerde een weerstandsniveau en leidde tot prijsstagnatie.

Daarbij is er een toename in speculatieve activiteit onder handelaren over mogelijke prijsstijgingen. Sinds 5 augustus is de open interest in Bitcoin futures gestegen van $13,5 miljard naar $17,9 miljard, een groei van 31%. Hierdoor is een fragiele handelsomgeving ontstaan, met grotere kansen op plotselinge prijsschommelingen.

Op woensdag werd deze druk zichtbaar toen Bitcoin long liquidaties $90 miljoen bereikten, het hoogste niveau sinds 5 augustus. Deze liquidaties zorgden voor een daling van $2,2 miljard in open interest, wat de volatiliteit van de markt onderstreept.

Wat betekent dit voor jou als investeerder?

Bitcoin’s potentiële prijsbeweging blijft een onderwerp van interesse, met voorspellingen die wijzen op een mogelijke stijging naar $100.000 binnen enkele maanden.

Tegelijkertijd wijst de markt op toenemende volatiliteit, met recente prijsdalingen en veranderende speculatiepatronen die de handel beïnvloeden. Deze dynamieken benadrukken de voortdurende onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Bitcoin 4EMA koersgrafiek2024
De dagelijkse grafiek toont de neerwaartse trend van BTC’s prijs. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.



Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu