Blockchain Stories
Bitcoin miners ervaren weinig hinder van de volatiliteit
Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners ervaren weinig hinder van de volatiliteit

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De laatste tijd kenmerkt zich door een behoorlijke volatiliteit in de cryptomarkt. Onder meer de Bitcoin koers gaat op en neer, waardoor handelen in BTC lastiger dan ooit is. Wat is nou het juiste aankoopmoment? En wanneer is er daadwerkelijk sprake van ‘buy the dip’? Het is schier onmogelijk om dit te voorspellen. Toch zijn er ook partijen die geen last van deze volatiliteit hebben. Zo bracht Ali vandaag het nieuws naar buiten dat Bitcoin miners weinig tot geen last hebben van de Bitcoin volatiliteit:

Winst van $3,4 miljoen in één week tijd

In de afgelopen periode is een hoop te doen geweest om Bitcoin miners. Door verschillende ontwikkelingen, zoals de Bitcoin halving, leek het niet meer zo lucratief om Bitcoin te minen. Vandaar ook dat meerdere partijen al hun handen hiervan aftrokken of op minder grote schaal verder gingen. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel, zoals uit de getoonde cijfers door Ali blijkt.

In de afgelopen week wisten Bitcoin miners een winst van maar liefst $3,4 miljoen te behalen. Hierbij moet wel vermeld worden dat tussen de miners onderling grote verschillen bestaan. Zo zouden sommige BTC miners verlies draaien, terwijl andere miners in een kort tijdsbestek een winst van $1,5 miljoen konden noteren.

Waar komt deze plotse winstgevendheid vandaan?

De winstgevendheid van Bitcoin miners is onder meer aan de Bitcoin koers te danken. De Bitcoin koers wist vorige week met een paar procentpunten te stijgen, waardoor miners veel meer geld aan 1 Bitcoin over wisten te houden. Daar lijkt deze week alweer verandering in te komen, aangezien de Bitcoin koers deze week meer rode cijfers dan groene cijfers noteert.

De winstgevendheid is ook aan de elektriciteitskosten te dalen. In de Verenigde Staten van Amerika is de energieprijs afgelopen week gedaald, waardoor miners van een lagere energierekening genieten. De energietarieven zijn van vitaal belang voor alle BTC miners, aangezien dit eigenlijk de grootste kostenpost van miners is.

Daalt de Bitcoin koers bijvoorbeeld onder de $53.000? En stijgen ondertussen ook nog de energiekosten? Dan kunnen alle Bitcoin miners hun bedrijf wel sluiten. In dit voorbeeld is er namelijk op geen enkele manier meer de mogelijkheid om geld te verdienen met het minen van Bitcoin.

De eerder genoemde Bitcoin halving speelt hier ook een rol bij. De beloningen voor miners zijn door de Bitcoin halving gekrompen tot slechts 3,125 BTC per blok, waardoor het voor miners vooral aankomt op het laag houden van de kosten. Doordat de energiekosten gedaald zijn, wisten Bitcoin miners positieve resultaten op te schrijven. Ondertussen deed de Bitcoin koers hier ook nog een schepje bovenop.

Is er nog perspectief voor Bitcoin miners?

Over het perspectief voor Bitcoin miners lopen de meningen uiteen. Sommige experts verwachten dat miners het alleen maar lastiger krijgen. Andere experts stellen dat miners nodig zijn en in Amerika mogelijk op termijn op extra steun kunnen rekenen. Zo gaf Trump eerder al aan dat de Amerikaanse politiek miners moet gaan steunen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu