Blockchain Stories
Bitcoin daalt 6%: Open interest keldert, altcoins in opkomst?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Bitcoin daalt 6%: Open interest keldert, altcoins in opkomst?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de dynamische wereld van de cryptomarkt zien we een interessante verschuiving: investeerders richten zich meer op altcoins, vooral Ethereum. Deze verandering komt door de unieke mogelijkheden van Ethereum op het gebied van gedecentraliseerde apps en slimme contracten.

Hoewel Bitcoin historisch gezien de standaard was als de eerste en bekendste cryptocurrency, wijzen recente gegevens op een trendverandering.

Steeds meer beleggers zien het potentieel van Ethereum voor innovatie en spreiding in hun portefeuilles. Deze verschuiving kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de cryptomarkt.

Open interest en marktdynamiek

Een cruciale indicator om de marktdynamiek te begrijpen is ‘open interest’. Dit betreft het totale aantal openstaande contracten, zoals futures en opties, op de markt. In essentie geeft het aan hoeveel kapitaal op een bepaald moment in een cryptovaluta is geïnvesteerd.

Voor Bitcoin is de open interest recentelijk gedaald, wat suggereert dat investeerders hun kapitaal herverdelen naar altcoins voor betere rendementen.

Recente analyses tonen aan dat de totale open interest voor Bitcoin nu $11,487 miljard bedraagt, wat een daling van 7,5% in slechts 24 uur betekent. Dit gebeurde nadat de Bitcoin prijs zakte van $64.000 naar ongeveer $62.000, wat erop kan wijzen dat investeerders hun vertrouwen in een onmiddellijke prijsstijging van Bitcoin verliezen.

Ethereum als nieuwe ster

Tegelijkertijd trekt Ethereum steeds meer aandacht. De handelsactiviteit in Ethereum is aanzienlijk toegenomen, met een recordvolume van bijna $20 miljard in januari.

Dit wijst op groeiend vertrouwen in Ethereum, waarbij veel handelaren verwachten dat de Ether prijs boven de $2.500 zal stijgen. Deze positieve trend staat in scherp contrast met de meer bearish trends die bij Bitcoin worden waargenomen.

In januari bereikte het transactievolume van Ethereum $102,9 miljard, een stijging van 5% ten opzichte van december. Dit toont de veerkracht van Ethereum in een periode waarin Bitcoin onder druk staat. Meer gebruikers maken gebruik van het Ethereum netwerk, wat de positie van de munt op de markt versterkt.

ethereum koers augustus2024
Ethereum handelt op een koers van $2.500 Bron: TradingView

Impact op de markt en toekomstperspectief

De verschuiving naar altcoins is geen voorbijgaande rage, maar een bewuste keuze van handelaren om hun portfolio’s te spreiden.

Deze trend kan aanzienlijke implicaties hebben voor de toekomst van zowel Bitcoin als altcoins. De groei in optieshandel en de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s wijzen op een toenemende institutionele interesse in Ethereum.

Hoewel de markt als geheel zeer volatiel blijft, biedt Ethereum veelbelovende vooruitzichten. Marktwaarnemers blijven optimistisch over de toekomst van Ethereum, zelfs als Bitcoin het moeilijk heeft.

Deze verschuiving benadrukt het belang voor investeerders om alert te blijven en open te staan voor nieuwe kansen binnen de cryptomarkt.

Kortom, de recente gegevens laten zien dat de cryptomarkt voortdurend in beweging is, met boeiende kansen voor degenen die verder durven kijken dan Bitcoin.

bitcoin koersgrafiek 28augustus2024
Bitcoin handelt op een koers van $59.000 Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu